18 Eylül 2016

Bootstrap 3 İçin Türkçe Tarih Seçici Eklenti (Date Picker)

sitebizden web tasarım haberleri

Bootstrap 2 için 3 yıl önce Türkçeleştirdiğimiz tarih eklentisi ne yazık ki Bootstrap 3 ve üzeri versiyonlarda çalışmıyor. Bu nedenle Bootstrap 3 için basit bir tarih eklentisi hazırladık. 

Bootstrap 2 için 3 yıl önce Türkçeleştirdiğimiz tarih eklentisi ne yazık ki Bootstrap 3 ve üzeri versiyonlarda çalışmıyor. Bu nedenle Bootstrap 3 için basit bir tarih eklentisi hazırladık. 

 

Örnek zip dosyasını indirerek rahatlıkla üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Sıkıştırılmış dosya içeriğinde bir .js dosyası ve .css dosyası var. Bu dosyalar sayesinde belirleyebileceğiniz bir input üzerine tıkladığınızda kullanıcı elle tarih girmek yerine karşısına bir takvim çıkıyor ve takvim üzerinden gün ay ve yılları görerek istediği tarihi rahatlıkla seçebiliyor. Böylece kullanıcının hata yapmasının önüne geçebilir ve kullanıcıya kolay seçim şansı tanırsınız. 

 

Tarih seçici eklentinin çalışması için projenizde bootstrap 3 ve üzeri ekli olması gerekiyor. Ben eklentiye hem Bootstrap'ı  hem de Font Awesome'ı buluttan çektim siz isterseniz kendi sunucunuzdan da çekebilirsiniz. Aslında Font Awesome'ın tarih kutusunun yanındaki icondan başka espirisi yok kullanmayabilirsiniz.

Tarih formatını Gün/Ay/Yıl olarak ayarladım. (GG/AA/YYYY) siz formatı istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Fakat .html dosyasında değiştirdikten sonra .js dosyası içinde de gerekli alanı değiştirmeyi unutmayın.

 

İyi çalışmalar.

Bootstrap 3 Türkçe Tarih Seçici Eklenti Önizleme 

Bootstrap 3 Türkçe Tarih Seçici Eklenti İndir

Tüm Haberler