23 Haziran 2015

Duyarlı (Responsive) Tasarım

sitebizden web tasarım haberleri

    Duyarlı (Responsive) web tasarım, uyumlu web tasarım anlamına gelir. Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz bu web tasarım şekli ilk olarak 2010 yılında çıktı ve son bir kaç yıldır dünyada ve ülkemizde popüler oldu.

     

    Responsive Tasarım; kullanılan cihazların çözünürlüğüne göre tasarlanarak, tüm tarayıcılarda aynı ve farklı çözünürlüklerde ekranın kendisini şekillendirmesi anlamına gelmektedir. Son dönemde çok meşhur olan responsive tasarım yurtdışında ve ülkemizde yaygın olarak kullanılmaktadır.

""

    2013 yılı verilerinde bile, insanların %50'i eğer web sitesi mobil uyumlu değilse başka bir web sitesini tercih ediyorlardı.

    2014 yılında sosyal medya hesaplarına giren insanların %70'i bu işlemi mobilden gerçekleştirdiler. Bu da demek oluyor ki, sosyal medya sayfanızdaki linkten web sitenize giren insanların mobil uyumlu olmadığını görüp çıkma olasılıkları çok yüksek.

    Bilindiği gibi web sitelerine mobil cihazlardan girildiğinde ziyaretçiler siteyi görüntülemekte ve gezmekte güçlük yaşarlar. Eğer girdikleri site responsive yada mobil site değilse, okumak istedikleri alanı ancak zoom yaparak, kısıtlı bir alanı görüntüleyebilirler ve kulanım zorluğu çekerler. Site menülerini gezmekte oldukça zordur ve menüler mobil uyumlu olmadığı için genellikle gitmek istedikleri linki bulamayabilirler.

     Responsive sitelere mobil cihazlardan girildiğinde menüler şekil değiştirip genellikle üstten açılacak şekilde kullanımı kolay bir versiyona dönüşür. Fontlar ve imajlar alt alta gelerek ekranda zoom yapmadan kolayca okunacak şekilde sıralanır. Hatta mobil versiyonda önem derecesi düşük elementler gizlenir, sadece ziyaretçiye sayfayla ilgili en yalın halde bilgi gösterilir.

     Sitebizden ekibi olarak, web sitenizi, responsive olarak tasarlıyoruz ve hem mobil uyumlu olmasını, kullanıcıların girişlerinde görüntü kaybı yaşamamasını hemde, arama motorlarına uygun olmasını sağlıyoruz.

Tüm Haberler