06 Haziran 2013

E-Bültenlerinizi Mobil Uyumlu Gönderin

sitebizden web tasarım haberleri

Mobile optimize edilmiş internet sitelerinin öneminin giderek artmasıyla beraber mobile uyumlu e-postalar da artık öne çıkmaya başlıyor.

Mobile optimize edilmiş internet sitelerinin öneminin giderek artmasıyla beraber mobile uyumlu e-postalar da artık öne çıkmaya başlıyor. Mobil ticaret henüz yaygınlaşmamış olsa dahi kullanıcılar mobil cihazlarını daha çok e-posta okumak için kullanıyor. Bu sebeple markalar e-posta pazarlaması yaparken gönderdikleri postaları mobile uyumlu yaptıkları takdirde daha fazla kişiye ulaşabilme şansı yakalıyorlar.



EmailMonks’un düzenlediği araştırma kullanıcıların mobil üzerinden e-posta kullanımlarına dair verileri ortaya koyuyor. ABD’deki şirketlerin sadece %25’inin mobile uyumlu e-posta gönderdiğini ortaya koyan araştırmada her gün e-postalarını mobil cihazlarından kontrol edenlerin %73’lük bir bölümü oluşturduğunu da söylüyor.



2012’de gönderilen e-postaların %43’ünün mobil cihazlardan okuduğu belirtilirken, 2013’te bu oranın %50’ye çıkması bekleniyor. Masaüstü bilgisayarlarda açılan e-postaların oranı ise 2012’de %25 civarındaydı.



İngiliz mobil cihaz sahiplerinin ise %62’si mobilden e-posta okuyorken, Avustralya’daki kullanıcıların %57’lik bir kısmı e-postalarını mobilden takip ediyor. E-postalarının kontrol edildiği uygulama ve cihazlar ise %22,69 ile iPhone, %18,84 ile Outlook, % 10,7 ile iPad, %9,24 ile Apple Mail, ve %8,09 ile Google Android olarak öne çıkıyor.



Hafta içi masaüstü bilgisayarlardan kontrol edilen e-posta sayısı daha fazlayken, hafta sonuna doğru mobil cihazlardan okunan e-postaların oranı da artıyor. E-postaların en çok okunduğu saatler ise akşam üstü 7 ile 9 olarak belirtiliyor.





eticaretmag

 

Tüm Haberler