26 Mart 2018

E-Ticaret ve Avantajları

sitebizden web tasarım haberleri

 Öncelikle e-ticaret mal veya hizmetlerin, elektronik ortam üzerinden satın alınması, satın alımın takibi, İnternet ortamında alışveriş yapılması gibi cümlelerle tanımlanır. Birazdan bu tanımların ayrıntılarına gireceğiz ve bu ayrıntıların hem satıcı hem alıcı pozisyonundaki kişiler tarafından nasıl bir öneme sahip olduğunu bir kez daha fark edeceksiniz. Ayrıca e-ticaret, her türlü bilgisayar ağları üzerinden, ürün tasarımı, üretilmesi, tanıtımın yapılması, ticari muameleler hesapların ödenmesi ile ilgili tüm etkinlileri de kapsamakta.

 

 Gelişen teknolojilere bağlı, her geçen gün önemini katlayarak arttıran e-ticaret bugün tüm dünyada belirli bir yere gelmeyi başarmıştır. Bunun nedeni hayatımıza yeni bir konfor ve kolaylık getirmiş olması. Hem satıcı, hemde alıcı için birbirinden cazip özellikleri bulunan e-ticaret sistemleri gelişen teknolojilere paralel her geçen gün önemini daha da arttırmaya devam etmektedir. Çünkü e-ticaret  günümüz teknolojisinde, satıcı için ürünlerini müşterilerine sunmanın en kolay ve en ekonomik yolu, alıcı için ise ürünlere ulaşmanın ve satın almanın en kolay ve en ekonomik yoludur.

 Bir satıcı bulunduğu şehirden belli sayıda insana bulaşırken e-ticaret sayesinde kilometrelerce uzakta ki ilgili alıcılara ulaşabilir ve bunun için ekstra hiç bir masraf ve enerji harcamaz veya yol kat etmez. Alıcı ise bulunduğu şehirde bulamadığı ürünlere e-ticaret koluyla ulaşırken, e-ticaret sitelerinde bulunduğu şehirdekilerden daha uygun fiyatlı halini bulduğunda internetten satın almayı daha avantajlı bularak tercih eder. Bunun yanında internetten satın almak istediği ürünle ilgili fiyat ve özellik araştırmaları ve karşılaştırmalarını yapabilme özgürlüğüne erişir. Tabi tüm bunları kişilerin 7 gün 24 saat, bir yere gitmeden, aramadan kimseyle diyaloğa girmelerine gerek olmadan sadece yanıbaşlarında olan bilgisayar veya telefon gibi elektroniklerle halledebilmeleri de e-ticaretin güçlenmesini saglayan önemli etkenlerden. E-ticaret de zaman ve mekan yoktur bu durum alıcıyı da satıcıyıda cezbeder.

 

 Tüm bu avatajları ve hızlı yükselişinin olağan sonucu olarak bu gün e-ticaret, ürün satışı yapan A’dan Z’ye tüm sektörlerdeki  firmaların en büyük yardımcısıdır. Türkiye'de de tüm dünyada olduğu gibi, e-ticaret haklı olarak azımsanmayacak seviyelere ulaşmıştır.

 

 

 

Tüm Haberler