16 Mayıs 2013

En Kötü 3 Pazarlama Tekniği

sitebizden web tasarım haberleri

Artık ziyaretçilerimiz ve potansiyel müşterilerilerimiz spam pazarlama tekniklerini neredeyse hemen anlayabilecek seviyeye geldiler.

Artık ziyaretçilerimiz ve potansiyel müşterilerilerimiz spam pazarlama tekniklerini neredeyse hemen anlayabilecek seviyeye geldiler.


Ancak birçok şirket hala en iyi ve düpedüz tehlikeli kötü etkisiz modası geçmiş pazarlama yöntemleri kullanıyor.


Aşağıda günümüzün çevrimiçi ortamı için en kötü pazarlama tekniklerini elimizden geldiğince açıklamaya çalıştım.

 

1. Blog Yorumlama

Bu stratejiyle eticaret sitesi sahibi web sitesinin linkini çok hit alan bloglara yorum eklemek suretiyle yapar. Bu iş, elle (manuel olarak) yapılabildiği gibi, bir yazılımla binlerce bloga otomatik olarak yorum göndererek de yapılabilir.


Bir WordPress sitesine sattığı ürünlerin veya hizmetlerinin tanıtımını yorum olarak eklemek blog takipçileri açısından çok can sıkıcı bir durumdur. İmajınızı zedelemekten daha da kötüsü, etkili de değildir! Bir spam Yorumunuz yayınlansa bile, blog yorumları yayınlanan linklerin % 99 SEO olarak eklenir. Nererdeyse tüm bloglar "no follow" etiketi ekler ve bu nedenle, Google ve diğer arama motorları onları görmezden gelir.


Peki Ne Yapmalıyım?


Blog Yorumlama SEO otorite oluşturmak için iyi bir teknik değildir ama web sitenize yüksek hedefli trafik oluşturmak için harika bir yol olabilir. İşte yapmanız gerekenler:


1-Çok iyi bildiğiniz bir konuda bir makale bulabilirsiniz.
2-Konuşma ekler derinlemesine bilgilendirici bir yorum yapmak.
3-Açıklamanın sonuna konuya bir çok uygun bağlantı eklemek.


Bunları yaparsanız yorumunuzu okuyan insanların web sitenize gelmek için bir nedenleri olacak, bu yüzden onlara birşeyler vermek gerekir. Düşünceli, derinlemesine yorum yazmak makalenin bir parçası olduğundan güven veriyor.


Eğer birinci sınıf yorum yaptıktan sonra ona konuyla ilgili bir bağlantı eklerseniz insanların çoğu isteyerek o bağlantıya tıklayarak sitenize gelecektir. Aslında insanların en çok yaptığı hatalardan biri de linklerini yazdıkları yorumun başına eklemek oluyor. Önce kaliteli bir yorumla insanların güvenini kazanın ve bağlantıyı yorumun sonunda verin.


2. Makale Pazarlama

Geleneksel makale pazarlama genellikle bir makalenin biraz farklı sürümlerden onlarca oluşturma ve daha sonra ücretli bir dağıtım hizmeti kullanarak web üzerinden onları dağıtma şekliyle olur. İşin aslı dürüst olmak gerekirse bunu en iyi pazarlamacılar bile en az bir kere yapmıştır.


Ama bugünkü pazarlama trendlerini göz önüne alırsak bu gerçekten çok zayıf bir yöntemdir. Google gibi arama motorları bu makalenin kopya mı yoksa orjinal makale mi olduğunu anlayabilecek kadar iyiler.Google Penguen gibi algoritma güncellemeleri ile düşük kaliteli teknikleri ve backlink profilleri büyük ölçüde anlıyor. Bu yöntemle kısa vadede sitenize fazla sayıda ziyaretçi kazandırsa da ileride ceza yemeniz olası.

 


Peki Ne Yapmalıyım?

Eğer kendiniz orjinal makale yazamıyorsanız ücretli servislerden yararlanarak sizin için faaliyetlerinizle ilgili bir makale yazdırabilirsiniz. İlgili konuyla ilgilenen ziyaretçiler için özel olarak eşsiz bir makale yazmak ve sunmak için bir ücretli hizmet kullanın veya bir içerik editörünü işe alın.


Bu yaklaşım, daha fazla zaman alır ama çok daha iyi ve uzun vadeli bir yaklaşımdır. Eğer makale orjinal haliyle hangi siteden çıktıysa o siteye güç katar.Aynı zamanda daha kalifiye ziyaretçileri çekeceksiniz.Böylece gelecekte Google'dan cezalar konusunda endişelenmenize gerek olmayacaktır.


3. Körü körüne SEO ve Pazarlama için Dış Kaynak Kullanmak

Bir e-ticaret mağazası açıp kazanmaya başlamak uzun zaman alır, bu nedenle insanlar genellikle süreci dış kaynaklarla çözme yoluna gidebilirler. Ama ne yazık ki pek çok insan için bu sadece felaket için bir reçetedir. Piyasada pazarlamacı ve gerçekten çok iyi SEO cu idda eden binlerce insan ve firma var.

Seo ve pazarlama yaptığını idda eden bu insanlar hem markanıza zarar verebilir, hem de yazılımsal olmasa da arama motorları açısından sitenize kalıcı hasarlar verebilirler.

 


Peki Ne Yapmalıyım?


Online pazarlamada yeniyseniz ve bu sizin ilk eticaret deneyiminizse size SEO konusunda mümkün oldukça fazla şey öğrenmenizi tavsiye ederim. Neden mi?


1-Pazarı Öğrenin işiniz için geliştirelbilir en değerli beceri.
2-Eğer gelecekte bu işi yapmak ve diğerleri yönetmek istiyorsanız, pazarlama ve SEO bilmeniz gerekir.
3-Birikiminizi işinize doğru harcamayı öğretir.
4-Bu işte serbest çalışanlardan (freelancer) %99 daha başarılı olursunuz
5-İşin başında olacağından tam olarak ne işin nereye varacağını görebilir ve herhangi bir tehlikeli veya ceza neden olabilecek teknikleri önleyebilirsiniz.


Eğer bu işi piyasada olan birine vermeye karar verirseniz, size önerim onları yakından yönetmek olurdu.

İşimiz gereği onlarca SEO firmasıyla çalıştığımızdan başarı hikayeleri yanından onlarca hüzün hikayesine de şahit olduk. Size tavsiyem Seo ve dış pazarlama konusunda çalıştığınız firmaların referanslarına mutlaka bakın ve çalışmaya başladıktan sonra irtibatı kesmeyin ve raporları titizlikle kontrol edin.


Önce Alt Yapı...

Burada verdiğim teknikler kimi için zaman ve maliyet açısından fazla görünse de Eticaret konusunda yol katettikten sonra geri dönüşü çok zor olan zararlardan sizi koruyacaktır.


Bunlar ek iş gibi görünse de siz her zaman kaliteli pazarlama taktiklerine odaklanın. Uzun vadede pişman olmayacaksınız.

 

 

 

 

Tüm Haberler