14 Haziran 2020

Epostaları mbox Formatında Alıp Dışarıya Aktarma

sitebizden web tasarım haberleri

Sunucu değiştirdiğiniz zaman eski sunucudaki maillerinizi yeni sunucunuza taşımanız büyük problem olabilir. Eski sunucunuzdan mailleri PST formatında dışarı aktaramasanız da bunun bir çözümü var.

Eski sunucunuzda CPanel kuruluysa ve Horde mail servisi yüklüyse eski maillerinizi mbox formatında dışarıya çıkarabilir ve bu formattaki maillerinizi bilgisayarınızdaki mail programına aktarabilirsiniz.

Şimdi adım adım bunu nasıl yapacağınızı anlatmaya çalışacağım.

 

1 - Mevcut eposta hesabınıza giriş yapın ve roundcube yerine Hordeyi seçin. Eğer varsayılan olarak roundcuble giriyorsanız CPanel Home linkine tıklayarak aşağıdaki ekrana geri dönebilirsiniz. roundcube servisinde mailleri toplu dışarıya aktarma mümkün olmadığından horde ile  giriş yapıyoruz.

 

 

 

Roundcube den çıkıp Horde maile giriyoruz

 

horde logosuna tıklayıp open ya da aç düğmesine tıklayın

 

2 - Horde Servisiyle maillerinizi açtığınızda sol menüden gelen kutunuza sağ tıklayabilirsiniz. Gelen Kutusuna sağ tıklayıp dışarı aktar seçeneğini seçiyoruz. Eğer Giden Kutunuz veya kullandığınız farklı klasörler de varsa onları da aynı yöntemle dışarı aktarabilirsiniz.

 

Horde Mail Dışarı Aktarma

3- Dışarı Aktar dediğimizde bize iki seçenek sunacak. MBOX dosyasına indir seçeneğini seçerek indir butonuna basıyoruz.

Mailleri Mbox Formatında Aktar

 

4. Mail programınızdan > Dosya Posta Kutularını içeri aktar seçeneğine gelelim. (Ben apple mail kullanıyorum sizin kullandığınız programda farklı bir yerde olabilir) 

Mbox Formatını İçeri Alma

5- Horde Servisinden indirdiğimiz mbox dosyasını seçiyoruz.

mbox mail formatını gelen kutunuza taşıyın

6 -İçe Aktarım işlemi tamamlandığında karşınıza içe aktarlılan posta kutularını, posta kutuları listesideki "İçe Aktarılan" adlı klasörde bulabilirsiniz diye bir ileti çıkıyor. Bitti deyip aktarım işlemini tamamlıyoruz.

 

mbox mailler taşındı iletisi

7- Evet Tebrikler artık tüm eski postalarınızı mevcut eposta programından görebilirsiniz.

 

içeri alınan mail listesi

Tüm Haberler