01 Ocak 2018

ETBİS'e Kayıt Yaptırmayı Unutmayın

sitebizden web tasarım haberleri

E-ticaret hizmeti sunan firmalar 1 Aralık 2017 ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında ETBİS platformu üzerinde kayıt işlemlerini tamamlamakla yükümlüler. Bu kayıt işlemleri eticaret.gov.tr adresi üzerinde yapılabilmektedir.

İnternetten alışveriş yapan tüketicileri korumak ve elektronik ortamda satış yapan kurumları kayıt altına almak amacıyla 11 Ağustos 2017 tarihinde resmi gazetede yayınlandıktan sonra yürülüğe giren “Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ve Bildirim Yükümlülükleri Hakkında Tebliğ” 1 Aralık 2017 tarihinden itibaren uygulanmaya başladı. Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) olarak adlandırılan bu platform üzerine, tüm e-ticaret firmalarının kayıt yaptırması bu tebliğ ile zorunlu hale gelmiştir.

Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS), hizmet sağlayıcısı ve aracı hizmet sağlayıcıların kayıt altına alınmasını, E-ticaret verilerinin toplanması ve bu verilerin işlenerek istatistiksel verilere dönüştürülmesi amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan bilgi sistemidir. 11.08.2017 tarihinde yürürlüğe giren ‘’Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi Ve Bildirim Yükümlülükleri Hakkında Tebliğ’’ ile bahsi geçen hizmet sağlayıcılarının ve aracı hizmet sağlayıcıların yıl sonuna kadar bu sisteme kaydolma ve bildirimde bulunma zorunluluğu getirilmiştir.

 

Ağ üzerinde mal veya hizmet satışına yönelik sözleşme yapılmasını veya sipariş verilmesini sağlayan e-ticaret firmalarının bu platforma kayıt yaptırarak, şirketlerini ETBİS platformunda göstermeleri gerekiyor.

E-ticaret hizmeti sunan firmalar 1 Aralık 2017 ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında ETBİS platformu üzerinde kayıt işlemlerini tamamlamakla yükümlüler. Bu kayıt işlemleri eticaret.gov.tr adresi üzerinde yapılabilmektedir.

Tebliğ gereğince firmaların bu platforma kayıt yaptırmaları zorunlu hale gelmiştir. Belirtilen süre içerisinde kayıtlarını yaptırmayan firmalar 5.000 TL’den 20.000 TL’ye kadar idari para cezasına çarptırılabilirler. ETBİS ile ilgili tebliğe ve kayıt esaslarıyla ilgili detaylı bilgilere bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

 

ETBİS'e nasıl kayıt olunacağıyla ilgili yardım dökümanımızı inceleyebilir ve Etbis'e adım adım kayıt nasıl nasıl yapılır detaylı şekilde görebilirsiniz.

Tüm Haberler