03 Ekim 2016

Facebook E-Ticarete mi Girişiyor?

sitebizden web tasarım haberleri

Facebook ön incelemesini gruplarda yaptığı lokasyon bazlı alış veriş deneyinlerini şimdi de uygulamaya eklenecek bir özellik sayesinde gruplara gerek kalmadan yeni alışveriş sekmesi üzerinden yapmaya  hazırlanıyor. Facebook bunu resmi olarak kendi sitesinde duyurdu.

Facebook ön incelemesini gruplarda yaptığı lokasyon bazlı alış veriş deneyinlerini şimdi de uygulamaya eklenecek bir özellik sayesinde gruplara gerek kalmadan yeni alışveriş sekmesi üzerinden yapmaya  hazırlanıyor. Facebook bunu resmi olarak kendi sitesinde duyurdu.

 

Lokasyon bazlı bu uygulamada Facebook ürünlerini satmak isteyen kullanıcılarıyla o ürüne ihtiyacı olan insanları buluşturmayı hedefliyor. Alışverişin nasıl yapılacağına karışmadan sadece kullanıcıları ihtiyaçları doğrultusunda bir araya getirmeyi hedefleyen Facebook ödemenin ya da teslimatın nasıl yapılacağına karışmayacak.

 

Aslında Facebook şu anda uygulamayı ücretsiz sunmayı ve alışverişten kar almayı düşünmüyor. Sadece kullanıcıları bir araya getirerek Marketplace alt yapısıyla kullanıcı çekmek istiyor. Böylelikle daha fazla kullanıcı bilgisini toplayabilecek. Bu da Facebook reklamlarını hem daha fazla insana göstermesini sağlayacak hem de demografik verileri çeşitlendirebilecek. 

 

Marketplace üzerinden yasa dışı ürünler silah, hayvan ve alkol satışı da yasak. Marketplace ekibi sürekli ilanları sürekli inceliyorlar fakat gözden kaçırdıkları yasaklı bir ilan olursa da kullanıcıların şikayet etmesi mümkün.

 

 

Tüm Haberler