12 Mart 2020

Google Adına Arayan Sahte Firmalar

sitebizden web tasarım haberleri

0850 270 0378 gibi telefon numaralarından sizi arayıp; "Google firma bilgileriniz silinecektir. Silnmesini istemiyorsanız 1'e basın" gibi bir mesaj aldıysanız endişelenmeyin kapatın ve numarayı engelleyin.

Google sizi asla firma kaydınızın silineceği tehditi ile aramaz ya da bilgi vermez. Google Bussiness (Benim İşletmem) servisinden sizin açabileceğiniz istediğiniz zaman da duraklatabileceğiniz tamamen ücretsiz bir servistir. Google Maps de zaten bu servise bağlı olarak çalışır ve o da tamamen ücretsizdir.

Google Hizmet Süresi Sahtekar Firmalar

 

Google'ın ücretli servisler Google Ads gibi servislere de yine siz üye olur ve kendiniz kampanya oluşturursunuz. Google sizi bu servislerle ilgili arayıp ücret talebinde bulunmaz.

Peki bu firmalar da neyin nesi?

Bu firmalar Google'ın adını kullanarak kimi zaman Google adına aradıklarını kimi zaman da Google Çözüm Ortağı olduklarını iddia eden sahte firmalardır.

Size resmi fatura kesebilirler fakat vermedikleri hizmetin parasını alırlar. Kısacası bu firmalara ödediğiniz para tamamen çöpe gitmiş olur.

 

Web siteniz olsun olmasın sizi de arayıp Google firma bilgileriniz silinecektir, Aylık X rakam yıllık Y rakam gibi ücret talebinde bulunabilirler, kesinlikle itibar etmeyiniz.

Google Ads kendiniz kurduysanız zaten Google reklamarına kendiniz ödeme yaparsınız ve ödemerinizi panelden kendiniz kontrol edip kendiniz aynı ekrandan ödeme yapabilirsiniz.

Unutmayın hiç bir firma asla arama motorlarındaki sıralamalar için garanti veremez ve Google asla sizi ücret talebi için aramaz.

Tüm Haberler