01 Ağustos 2013

Google Adwords Anahar Kelime Ekleme Planlama

sitebizden web tasarım haberleri

Online mağazaların ve dijital platformlar üzerinde iş yapan herkesin en çok önem verdiği konulardan biri de şüphesiz SEO yani arama motoru optimizasyonu. SEO’nun iyi bir şekilde yapılması markaların sayfalarına gelen ziyaretçi sayısının artmasına yardımcı olurken aynı zamanda satışlara da etki ediyor.

"adwords"
Online mağazaların ve dijital platformlar üzerinde iş yapan herkesin en çok önem verdiği konulardan biri de şüphesiz SEO yani arama motoru optimizasyonu. SEO’nun iyi bir şekilde yapılması markaların sayfalarına gelen ziyaretçi sayısının artmasına yardımcı olurken aynı zamanda satışlara da etki ediyor.

Anahtar kelimeler (keywords), iyi bir SEO planı için en önemli faktörler arasında yer alıyor. Adwords yapanlar ya da kullanıcıların Google’da hangi kelimeleri aradıklarını bulmak isteyenler Google’ın sunduğu Keyword Tool (Anahtar Kelime Aracı) ile anahtar kelimeleri çıkartabiliyorlar.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Google Anahtar Kelime Aracı’nı yeniledi ve kullanıcılara Anahtar Kelime Planlayıcı adında yeni bir araç sundu. Şu an Anahtar Kelime Aracı kullanılmaya devam ediyor; ancak Google önümüzdeki dönemlerde bu aracı kaldırmayı planlıyor.

Google, Anahtar Kelime Planlayıcı’yla beraber bir takım yeni özellikleri kullanıcılara sunmaya başladı. Anahtar Kelime Aracı’nın aksine bu araç daha çok Adwords odaklı yani ücret ödeyerek arama yapan müşterilere yönelik olarak düzenlenmiş olsa da SEO planlaması için de kullanılabiliyor.

Yeni planlayıcının içinde 3 yeni araç bulunmakta.

 

 

Anahtar kelime ve reklam grubu fikirleri

Anahtar Kelime Planlayıcı ile “anahtar kelime ve reklam grubu fikirleri” araması yapabiliyorsunuz. Burada kullanıcılar aramak istedikleri anahtar kelime ya da reklam grubu fikirlerini girip, landing page’lerinin linklerini ya da Adwords kategorilerini ekleyebiliyorlar.

Her kelime ya da kelime grubunun ayda kaç kez arandığı arama sonuçlarında görülebiliyor. Kelime gruplarının karşılaştırmalı sonuçları ve ortalama CPC (tıklama başına maliyeti) görülebiliyor ve reklam grubu fikirleri ve anahtar kelime fikirleri ayrı sekmelerde incelenebiliyor.

 

"adwords

Resmi üzerine tıklayıp büyütebilirsiniz

Anahtar kelimelerin performansları inceleme aracı

Hangi kelimelerin aramasını yapacağınızı tam olarak bildiğinizde bu aracı kullanabilirsiniz. Buraya ek olarak aramak istediğiniz kelime ve kelime gruplarının listesini de “dosya yükle” bölümünden ekleyebilirsiniz. Burada yaptığınız aramalarda da yine aylık ortalama arama, karşılaştırmalı skor ve ortalama CPC listeleniyor.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta bulunuyor. Arama yaparken “Tahminleri Al”ı seçerseniz, Google Adwords arayüzüne geçiş yapabilirsiniz; fakat “Arama Hacmini Al” seçeneğiyle arama yaparsanız SEO için analiz yapabileceğiniz sonuçlara ulaşırsınız.

 

 

"adwords

Anahtar kelime listesini çoğaltın

Bu araç ile birden fazla kelime listesi grubunu inceleyebilirsiniz. Bir örnek vermek gerekirse listenin bir tarafında “ikinci el, sahibinden” gibi kelimeleri listeleyip, diğer tarafta “bilgisayar, iPhone, iPad” gibi kelimeleri seçebilirsiniz. Sonrasında yaptığınız arama sonuçlarında “ikinci el bilgisayar/iPhone/iPad” ve “sahibinden bilgisayar/iPhone/iPad” gibi sonuçlar karşınıza çıkacak.

Tabii ki burada da aylık ortalama aranma, karşılaştırmalı skor ve ortalama CPC sonuçları da listeleniyor. Bir önceki özellikte olduğu gibi arama yaparken yine “Arama hacmini al” seçeneğiyle arama yapmanız gerekiyor.

 

"adwords

"adwords

Resmi üzerine tıklayıp büyütebilirsiniz

 

 

 

Daha iyi SEO için Anahtar Kelime Planlayıcı nasıl kullanılabilir?

Google, yeni aracıyla kullanıcılara eski araçta olduğu kadar kapsamlı sonuçlar sunmuyor, bunun nedeni olarak ise Google’ın kullanıcıları Adwords’u daha çok kullanmaya teşvik etmek istemesi olarak düşünülüyor; çünkü kullanıcılar ücretli olarak arama bilgilerine ulaşmaya çalıştıklarında arama sonuçlarında daha kapsamlı sonuçlar elde edebiliyor.

Bu nedenle sadece SEO için Anahtar Kelime Aracı’nı kullananlar biraz üzülebilirler. Fakat Anahtar Kelime Planlayıcı’nın ilk aracı olan “anahtar kelime ve reklam grubu fikirleri” ile SEO için araştırma yapmak mümkün. SEO için diğer araçlar da tabii ki kullanılabilir; ama eski araca en çok benzerlik gösterenin bu olduğunu da belirtelim.

Bu aracı kullanırken eğer genel bir SEO araştırması yapmayı planlıyorsanız “landing page” kısmını boş bırakarak arama yapmanız oldukça önemli; aksi halde sadece seçtiğiniz sayfa üzerine kelime araması yapılmış olacağınızı da ekleyelim.

Anahtar Kelime Planlayıcı ile arama sonuçlarının son 12 aylık istatistiklerini de indirebiliyorsunuz. Burada indirmek istediğiniz formatı ayarlayabilir ve sonuçların aylara göre listelenmesini seçebilirsiniz.

 

Kaynak eticaretmag

Tüm Haberler