02 Ağustos 2013

Google Arama Sonuçlarında Kurallar Değişti

sitebizden web tasarım haberleri

Bu yazın çok sıcak geçeceğini belirten Google Spam Ekibi patronu Matt Cutts, yapılan sık sık değişiklerle gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak 18 Temmuz 2013 tarihinde değişiklik yaptıklarını duyurdukları Link Şemaları değişikliği, ülkemiz sonuçlarına da yansıdı.

Bu yazın çok sıcak geçeceğini belirten Google Spam Ekibi patronu Matt Cutts, yapılan sık sık değişiklerle gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak 18 Temmuz 2013 tarihinde değişiklik yaptıklarını duyurdukları Link Şemaları değişikliği, ülkemiz sonuçlarına da yansıdı.

Büyük oyun siteleri tek tek sıralamadan kaybolmaya başladı derken, son olarak haber kelimesinin sonuçlarında da sıralamar yerinden oynadı.

Sitenize gelen bağlantılar konusunda iyice hassaslaşan Google, artık manipülasyon olarak değerlendirdiği bağlantılar tespit ettiği siteleri sıralamalarda geriye gönderiyor. 

Bu güncellemeler Neleri Beraberinde Getiriyor?

Seoların uyguladığı bir çok manipülasyon taktikleri, bu güncelleme ile güvenilmez hale geldi. Bunlar :

Makale Linkleri

İnsanlara fayda sağlamayan ve saece pagerank geçirgenliği sağlayan, makaleler tarafından sağlanan linkler büyük oranda risk içeriyor.

Özel Linkleme Sayfaları

Seolar tarafından uygulanan bir diğer manipülasyon aracı olan, bana link ver, sana link vereyimya da çapraz linkleşelim gibi yöntemler artık risk içeriyor. Ancak bu konuda Google, aşırıifadesini kullanmış. Anlaşılan o ki aşırıya kaçmadan yerinde linklelemeri spam kategorisine almamışlar.

Anchor Text

Yüksek miktarda ana kelime içeren bağlantı metni bağlantılarına sahip büyük ölçekli makale pazarlama veya misafir olarak yayınlama kampanyaları.

Yüksek oranda hedef kelime kullanılması da artık risk içeriyor. Seolar genellikle, linkleme yaparken, hedef kelime ve varyasyonları kullanıyorlardı. Artık bu taktik de risk içeriyor.

Otomatik SEO

Ne olursa olsun, sitene link al, mantığıyla yola çıkan SEOlar bu konuda üretilmiş programları kullanmaktan çekinmiyorlardı. Ancak Google, bu konuda :

Sitenize bağlantılar oluşturmak için otomatik programlar veya hizmetler kullanma

ifadesini ekleyerek, bu programları mercek altına aldıklarını anlatıyor.

Düşük Kaliteli Dizinler

Web siteleri için pagerank geçirgenliğini kullanmak için, Seoların kullandığı bir diğer yöntem. Ancak Google,

Düşük kaliteli dizinler veya yer işareti site bağlantıları

ifadesini ekleyerek, düşük kaliteli dizinlerin spam sayılacağını belirtti.

Sonuç

Ayrıca Google https://www.google.com/webmasters/tools/paidlinks linkinden yapılacak olan şikayetleri de önemsediğini bir kez daha gösterdi.

Değişen Seo kuralları, arama sonuçlarına yansımaya başladı. Her zamanki gibi sonuçların netleşmesi biraz zaman alacaktır. Önümüzdeki günlerde meydana gelecek olan değişikliklerle, SEO sektörü için bu yazın sıcaklıklarının biraz daha artmasını bekliyoruz.

Tüm Haberler