14 Temmuz 2014

Google İçin Anahtar Kelime Seçimi

sitebizden web tasarım haberleri

Web sitenize daha fazla akış sağlamak için bu üç SEO tavsiyesine göz atın. Google’ın ilk sayfasına yerleşmenizi bile sağlayabilir!

 


Web sitenize daha fazla akış sağlamak için bu üç SEO tavsiyesine göz atın. Google’ın ilk sayfasına yerleşmenizi bile sağlayabilir!

 

İlgili Arama Terimlerini Öğrenin


Birçok insan, arama motorlarını bir sorunlarını çözebilmek için kullanıyor, patlayan bir su borusunu tamir ettirmek için tesisatçı veya logo ve markalaşma isteklerine ayak uydurabilecek bir tasarımcı. İşin asıl numarası, sunduğunuz hizmetleri insanların kullandıkları arama terimleriyle eşleştirmek. İnsanların en çok neleri aradığını, nasıl aradığını Google’ın AdWords anahtar kelime aracını kullanarak öğrenebilirsiniz.

 

Kendi Anahtar Kelimelerinizi ve İfadelerinizi Belirleyin


Google AdWords anahtar kelime aracıyla elde edeceğiniz şey, belirli bir anahtar kelime veya ifade için kullanılan binlerce arama terimi olacak popülerliğe göre sıralanmış halde. Sitenizi sürüyle popüler terim ilk donatmak oldukça çekici gibi gözükse de, sizin işinizi tarif eden terimleri kullanmanız daha iyi sonuçlar sunacaktır (ve daha çok müşteri). Mesela ‘Grafik tasarım‘, ‘tasarım’dan daha iyidir, ama ‘Manchester grafik tasarım’ çok daha iyidir (tabi eğer Manchester’daysanız).

 

Anahtar Kelimelerinizi ve İfadelerinizi Sitenize Yerleştirin


Hangi terimleri kullanmak istediğinize karar verdikten sonra, onları web sitenizin etiket, başlık ve URL kısımlarına eklemeniz gerekiyor. Ancak blog gönderilerini çok fazla ifade ile donatmayın en çok %10 oranında.


Hüseyin ERKMEN

Tüm Haberler