16 Ekim 2018

Google Maps For Development Purposes Only Hatası

sitebizden web tasarım haberleri

Web sitenizde kulandığınız google maps üzerinde Bu sayfa Google Haritaları doğru şekilde yükleyemedi gibi bir ileti alıyor haritanın üzerinde  Google Maps For Development Purposes Only yazıları yazıyorsa google apisinin belirlediği ücretsiz limiti doldurdunuz demektir.

Google maps eskiden ücretsiz ve anahtar olmadan verdiği google maps hizmetini 2016 yılında API anahtarı alma zorunluluğu ile sınırlandırmıştı. Bu api anahtarını aldığınızda 200$ değerinde bir krediyle web sitenizde google haritalarını kullanabiliyor ve bu haritalar üzerinde pinleme gibi geliştirmeler yapabiliyordunuz.

Şimdilerde sıkça rastladığımız gibi sizin de web sitenizde; "kulandığınız google maps üzerinde Bu sayfa Google Haritaları doğru şekilde yükleyemedi"  gibi bir ileti alıyor ve haritanın üzerinde  Google Maps For Development Purposes Only yazıları yazıyorsa google apisinin belirlediği ücretsiz limiti doldurdunuz demektir.

 

Bunun çözümü için developer anahtarını aldığınız hesaba kredi yüklemeniz gerekiyor. Aynı domain için başka bir api anahtarı alsanız bile süre kısıtlaması da olduğundan aynı hatayı almaya devam edebilirsiniz.

Tüm Haberler