07 Ağustos 2019

Google Neden Sitebizden Paketlerini Seviyor?

sitebizden web tasarım haberleri

Google Neden Sitebizden Paketlerini Seviyor?

sitebizden alt yapısını, arama motorlarında üst sıralarda yer alacak şekilde tasarladık. Sitebizden alt yapısını kullanan sitelerin genellikle organik trafikleri rakiplerine göre daha fazla olduğundan arama motorlarında da avantajlı hale gelirler.

Bilmeyenler için sitebizden; yazılım ve tasarım bilgisi olmadan, kendi web sitenizi yönetmenizi sağlayan bulut tabanlı bir yazılımdır. Tanıtım sitelerinden, e-ticaret sitelerine kadar geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden sitebizden; saas tabanlı yapısı sayesinden otomatik olarak güncellenir.

Sitebizden web paketini kullanan siteler; otomatik site harita oluşturma, resim etiketleri, h tagları, içerik ve ürünler için açıklama alanları, özel url yapıları gibi google dostu alt yapısı sayesinde web siteniz Google sonuç sayfalarına otomatik olarak kaydedilir.

 

Seo Gerçekten Önemli mi?

Seo yani arama motoru optimizasyonu, internet sitenize ücretsiz trafik çekebilmek amacıyla, arama motoru sonuçları sayfasında olabildiğince üst sıralarda çıkmak için yaptığınız şeydir.

Örnek olarak; potansiyel bir müşteri, Google a girip bir ürün arattığında sizin siteniz ilk sırada çıkarsa o ürünü arayanlar da en çok sizin sitenize girer. Eğer o ürünü arayalar sizin sitenize girerlerse bu ziyaretler de satın alımla sonuçlanabilir. Bu yüzden SEO'ya yani arama motoru optimizasyonuna ihtiyacımız var.


Şu anda internette ortalama 644 milyon web sitesi var ve her geçen saniye artıyor bu nedenle siz sitenizi açtığınızda istediğiniz kelimelerde olarak Google’ın zirvesine çıkmayacaksınız. Yani eğer istediğiniz kelimelerde üst sıralarda çıkmak istiyorsanız, rakiplerinizle bir yarışa sürüklemek zorundasınız demektir.

Müşterilerin ürünlerinizi bulmak için kullandığı anahtar kelimeleri toplayacaksınız, onları ürün başlıklarına ve açıklamalarına ekleyeceksiniz, yalnızca orijinal ve benzersiz bir içerik kullanacaksınız, web sitenizin reklamını yapacaksınız...

Bu gerçekten emek yoğun bir çalışma olacağından önce, arama motorunun web sitenizi gerçekten "gördüğünden" ve dizine ekleyebildiğinden emin olmalısınız. Yoksa yapacağınız tüm çalışmalar boşuna gidebilir.

Sitebizden Web Paketleri 3 Yeni SEO Altyapısıyla Güncellendi.


Uzun zamandır sitebizden alt yapısı kullanan siteleri arama motorları için daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz. Bu nendenle web sitelerinizin daha iyi indexlenmesine olanak sağlayacak önemli güncellemeler yayınladık:


1. Temiz ve Hızlı Kayıt

sitebizden web paketlerini Google için görünürlüğünü geliştirdik, böylece Google sayfa içeriğini daha iyi anlıyor ve daha hızlı dizine ekleyebiliyor. Ziyaretçileriniz aslında hiçbir şey farketmeyecek çünkü görünüm olarak tasarım ziyaretçilere aynı şekilde gösteriliyor.

Google sonuçlarında görünmesine gerek olmayan sayfaları ve parametreleri sonuçlardan gizledik. Örneğin, alışveriş sepeti sayfası, hesap sayfası kupon giriş ekranları v.b.

sitebizden, arama motoruna neyin ekleneyeceğini ve neyin eklenmeyeceğini (yukarıda belirtilen sayfalar gibi) otomatik olarak günceller ve robots.txt metin dosyasına kaydeder. Bu tüm sitebizden web paketlerinde otomatik olarak yapılır. Dolayısıyla sizin bu ayarları yapmak için ekstra bir çaba harcamanıza gerek yoktur.


2. Site Haritaları

Site Haritası, sitenizdeki tüm sayfalara bağlantıların bir dosyasıdır. Bu dosya ile site sahibi, arama motoruna sitenin mevcut tüm bağlantılarını tek bir belgede gösterir. Bu şekilde, arama robotlarının ürün sayfalarını kendileri aramaya, kategorilere, alt kategorilere ve ötesine göz atmasına gerek yoktur. Site Haritası, indekslemeyi basitleştirir ve hızlandırır.

Site haritası olmadan, bir web sitesinin dizine eklenmesi daha fazla zaman alır. Hiç kimse arama motorunun tüm site bağlantılarını tarayarak kendi başına indexlediğini söyleyemez.

Sitebizden alt yapısını kullanan siteler bu haritayı otomatik olarak günceller, bu da arama motorlarının sitenizde yaptığınız tüm değişiklikleri hızlıca göreceği anlamına gelir.

 

Web Siteleri İçin Site Haritası

 

Ayrıca e-ticaret paketlerimizde fazla sayıda ürüne sahip siteler için site haritaları otomatik olarak bölünür. Bu yöntem, ürünleri bölerek kaydettiğinden site harita dosyanızın boyutu azaltır ve arama motorlarının site haritasını okurken yaşayabilecekleri sorunun önüne geçer.

Eğer bir sitebizden kullanıcıysanız domain adınızdan sonra /sitemap.xml yazarsanız site haritanızı görebilirsiniz.

3. Görseller

Google en başından beri sitede yer alan görsellerin boyutlarına ve etiketlerine önem verir.

Görsellerin optimize edilmiş (sıkıştırlımış) olması site hızınızı olumlu yönde etkileyeceğinden görsel boyutlarınızın da yüksek olmaması gerekir. Kobi paketlerimiz bunu otomatik olarak yapar ürün/içerik görsellerinizin küçük ve büyük ebatlı varyasyonlarını ayrı olarak saklar. Siz görseli çok büyük ebatlı olarak da yükleseniz sistem onu en boy oranını bozmadan optimze eder ve sisteme öyle kayıt eder.

Şimdi de e-ticaret paketimizde de buna benzer bir kütüphane yazdık ve güncelledik. Artık sisteme yükleyeceğiniz görsellerin ebatlarını kendiniz temada istediğiniz ebatlarda çekebiliyorsunuz. Örneğin görseli 3000px X 1500px olarak yüklediniz ama listeleme ekranlarınızda 1000px olarak kullanmanız yeterli. Sisteme çekeceğiniz resmin yoluna resize/1000X1500/resim.jpg yazmanız yeterli. Resmi istediğiniz ebatlara otomatik olarak küçültür ve ziyaretçilerinize o ebatlarda sunar. Böylelikle orjinal resim 1.2 mb olsa bile sizin çektiğiniz fotoğraf optimize edildiğinden ortalama boyutu 300kb a kadar inebilir.

Site Resim Optimizasyonu ve Site Dizin Yolları

 

Ayrıca yapılan yeni güncelle sayesinde resim yollarınız resize?width=1000height1500 gibi bir parametreyle değil, klasör yapısıyla çekildiğinden daha temiz ve net şekilde indexlenir.

Seo için kalite puanını arttıran bir diğer özellik ise yüklediğiniz fotoğrafın adı ürün adıyla eşleştirilip klasöre yazılması. Örneğin fotoğraf makinasından aldığınız fotoğrafına adı dscf0867jpg23229692.JPG .Sisteme yüklerken ürünün adı Nike Air ise ürünün adı otomatik olarak fotoğrafa eklenir ve nikeair.jpg olarak klasörde saklanır.


Diğer Seo Araçlarımızı Hatırlatalım

SEO dostu mağaza URL'leri: sitebizden web paketlerinde url yapıları fazladan karakter içermez. Okunması kolay, kullanıcı dostu bağlantılar arama motorlarına açıktır ve bir sitenin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlar. Bu bağlantı yapıları panelinizden de rahatlıkla düzenlenebilir yapıdadır.


Ürünler için özel meta etiketler : Google’ın, arama sayfalarında özel meta başlıkları ve açıklamaları ile ürün sayfalarınızı ürün olarak kaydeder. Böylece fiyat, marka, puan gibi v.b. ürün bilgilerini direk arama sonuçlarında gösterebilir.


Google Arama Konsolunda site doğrulama : Google Arama Konsolu, site kaydedilmesine başlatmaya ve izlemeye yardımcı olan özel bir hizmettir. Hizmeti kullanmaya başlamak için sitenizin sahibi olduğunuzu doğrulamanız gerekir.

Ürün sayfaları için zengin sosyal snippet'ler : Bu özellik SEO’yu doğrudan etkilemez, ancak sosyal medya ve habercilerde paylaşılan bağlantıları potansiyel müşterilerinize daha çekici kılar.

Özel XML Çıktılar : E-ticaret siteniz için kullanabileceğiniz bu özellik sayesinde fiyat karşılaştırma sitelerine, pazar yerlerine, veya ürünlerinizi satmak isteyen diğer platformlara istediğiniz yapıda XML hizmeti sunabilirsiniz. Ayrıca bu XML çıktılarına IP filtrelemesi ve parametreyle şifreleme özelliği de ekleyebilirsiniz.

 

Tüm Haberler