09 Ocak 2014

Gördüklerimizi Hatırlıyoruz

sitebizden web tasarım haberleri

Video paylaşım sitelerinin kullanıcılar arasında yaygınlaşmasıyla içerik pazarlamasında sıkça kullanılan yöntemlerden biri de video içerikler oldu. Kullanıcıların bir içeriği okumaktansa, bir görseli incelemeyi daha çok tercih ediyor.

Video paylaşım sitelerinin kullanıcılar arasında yaygınlaşmasıyla içerik pazarlamasında sıkça kullanılan yöntemlerden biri de video içerikler oldu. Kullanıcıların bir içeriği okumaktansa, bir görseli incelemeyi daha çok tercih ediyor.

 


Markalar da uzun içerikler yerine görsel kullanımını tercih ediyor ve bunun en büyük etkenlerinden biri de tek bir görselle, birçok konuyu ifade edebiliyorlar. Konu video olduğunda ise markaların görsel olarak anlatabilecekleri daha da artıyor.

 


Quicksprout’un hazırladığı infografiğe göre Youtube, dünya üzerinde en çok kullanılan ikinci en büyük arama motoru olarak öne çıkıyor. Video kullanımı kullanıcıların ürünü yüzde 74 oranında daha iyi anlamalarını sağlıyor ve yine video içerikler kullanıcıların sizin ürününüzü ya da hizmetinizi alma olasılığını yüzde 64 artırıyor.

 


İnternet kullanıcılarının yüzde 45,4’ü bir ayda en az bir video izlerken, ortalama bir internet kullanıcısı bir ay içerisinde 32,2 video ile karşılaşıyor. Dünya genelinde 100 milyon internet kullanıcısı online olarak video izliyor ve bu videoların büyük bir bölümünü viral videolar oluştururken, bu videoların çoğunluğu bir ürün ya da hizmet sunuyor.

 


Şirket yöneticilerinin yüzde 75’i bir hafta içinde işle ilgili bir video izlerken, yöneticilerin yüzde 50’si bu videoları Youtube üzerinden izliyor ve bu kişilerin yüzde 65’i videoyu izledikten sonra şirketin sayfasını ziyaret ediyor. Ortalama bir internet kullanıcısı ayda 16 dakika 49 saniyesini reklam videoları izleyerek geçiriyor.

 


İnternet kullanıcılarının yüzde 80’i izledikleri video reklamları hatırladığını söylerken, yüzde 46’lık bir bölüm videoları izledikten sonra eyleme geçtiğini belirtiyor. Eyleme geçenlerin yüzde 26’sı ürün/hizmet hakkında daha detaylı bilgi ararken, yüzde 22’si reklamda ismi geçen şirketin internet sayfasını ziyaret ediyor. Yüzde 12’lik bir bölüm ise reklamda gördükleri ürünü satın aldığını söylüyor.

 


Online alışveriş yapanların yüzde 64’ü ise ürünle ilgili bir video izledikten sonra alışveriş yapmaya daha yatkın olduklarının üzerinde duruyor.


E-posta pazarlamada da video reklamların önemi görülüyor. Gönderilen emaillere video eklendiği zaman açılma oranları 2 ile 3 kat artış gösterirken, conversion oranlarının yüzde 51 arttığı öne çıkıyor.
İnfografikte öne çıkan diğer bilgiler ise şu şekilde:

 

 

 

 

kaynak:eticaretmag

Tüm Haberler