16 Kasım 2016

ICANN Taşıma Politikası Değişiyor

sitebizden web tasarım haberleri

ICANN Registrant ya da Registrar değişikliği olduğu durumlardaki sorunları ortadan kaldırmak için, Alanadı Tranfer Düzenlemesi'ne yeni güncellemeler getirdi. Bu değişiklikler 1 Aralık 2016'dan itibaren etkin olacak.

ICANN Registrant ya da Registrar değişikliği olduğu durumlardaki sorunları ortadan kaldırmak için, Alanadı Tranfer Düzenlemesi'ne yeni güncellemeler getirdi. Bu değişiklikler 1 Aralık 2016'dan itibaren etkin olacak.

 

SÜREÇ DEĞİŞİKLİKLERİ

 

Yeni Taşıma Politikası ile ilgili bazı anahtar noktalar:

Registar'lar arası Taşımalar 

 Onay mektubu, alan adı taşıma islemi başlatıldığında talebi onaylamak amacıyla kayıtlı isme gönderilen bir maildir. Eğer taşıma işlemi tamamlanmazsa, otomatik yenilemeye izin verilmediği ve registrant üzellikle otomatik yenilemeyi tercih etmediği sürece, onay mektubu geçerliliğini yitirecek.

Eğer alan adı onay işleminden önce geçerliliğini yitirise, onay mektubu geçersiz olacak

Registrant'lar Arası Transfer

Eğer materyal değişimi söz konusu ise, siz iki tarafı temsil etseniz dahi, hem önceki regıstrantın hem de yeni registrantın onayı değişiklik işleme konulmadan alınmak zorundadır. Materyal değişiklik, isim değişikliği, şirket değişikliği ya da registrantın size ulaşmak için kullanacağı e-posta adresi değişikliğidir

Eğer eski registrant ve şimdiki registrantınızın ikisi de değişiklik isteğini talepten sonra 60 gün içerisinde onaylamazsa değişiklik işleme konulmayacaktır

Eski ve şimdiki registrantlar talep edilen değişikliği onayladıkları andan itibaren bir gün içerisinde değişiklik gerçekleştirilecektir

Orderbox'ta değişiklik yaratan süreçler

Aşağıdaki belirtilen süreçler bu kural değişikliğinden etkilenecektir. Yapılması planlanan değişiklikler iki registrarın da onayına tabi olacaktır. 

Alanadı İsmi Transferi

İletişim bilgilerinin güncellenmesi

İletişim Listesinin Toplu Halde Değiştirilmesi

Güvenlik Ayarlarının değiştirilmesi

Satış Sonrası Transferler

API ÇAĞRILARI

 

API Listesi aşağıdaki gibidir:

 

Eklenen yeni API'ler: 

IRTP işlemini kaldırın

IRTP doğrulama e-mailini yeniden gönderin

İşlemlerden önce IRTP Doğrulamasını gerçekleştirin

 

Eski API'ler güncellendi:

İletişim bilgilerini güncelle.

 

 

GÜVENLİK KORUMASI

 

Alan adını kaydeden kişi Registrant karşısında tek yetkili kişidir. Bu sebeple alan adı üzerinde belirtilen Registrant'ın onayına gerek duyulmamaktadır. Registrant'a güvenlik koruması değiştirildiğinde bir e-posta gönderilecektir. E-posta bilgi amaçlı olacaktır. Bu değişikliğin sağlanması için güvenlik koruması şartları tekrar gözden geçirilecektir.

Bu bilgilerin yararlı olacağını umuyoruz. Bu e-posta hakkında herhangi bir sorunuz varsa lütfen bizimle iletişime geçiniz. Konu hakkında daha detaylı bilgi için lütfen ICANN'nin websitesini ziyaret ediniz. 

 

Kaynak : Reseller Club

Tüm Haberler