09 Ağustos 2020

Instagram E-Ticaret Entegrasyonu

sitebizden web tasarım haberleri

Instagram eticaret entegrasyonu yapmadan önce instagram sayfanızdan ürün satışı yapabilmeniz gerekiyor

Öncelikle instagram eticaret entegrasyonu instagramdaki postlarınızın web sitenize otomatik olarak gelmesi ve o ürünlere eticaret sitenizde link verilmesi işlemi değildir. Bu işlemi zaten yıllardır instashop eklentisiyle biz yapıyoruz. Instagram eticaret sitesi entegrasyonundan kastımız; instagramda direk satış yaptığınız instagram hesabınıza, eticaret sitenizdeki ürünleri otomatik olarak çekmek.

 

Instagram sayfanızı İşletme Hesabına geçirdikten sonra Facebook ve Instagram sayfalarınızı birbirine entegre etmelisiniz.

Bu işlemlerden sonra bir Business Manager hesabı ve bir reklam hesabı oluşturmalısınız. Ardından işin önemli adımı bir Facebook Katalog’a sahip olmanız gerekiyor.

Facebook Katalog, web sitenizde sattığınız ürünlerin görsellerini, detaylı bilgilerini, fiyat ve stok bilgileri gibi ürün özelliklerini Business Manager’a aktarabileceğiniz bir sistemdir.

Facebook Katalog sayesinde web sitenizde sattığınız bütün ürünleri Business Manager’a aktarabilir, ürünlerin stok ve diğer bilgilerinin otomatik olarak güncellenmesini sağlayabilir ve Katalog’daki ürünleri Facebook & Instagram’da sponsorlu reklamlar için hedefleyebilirsiniz.

Instagram Alışveriş özelliğini kullanabilmeniz için de Business Manager’da bir Katalog oluşturmanız ve ürünlerinizi buraya eklemeniz gerekmektedir.

Facebook Katalog nasıl oluşturulur?


business.facebook.com’a giriş yapın ve işletmenizi seçin. menüye tıklayın ve açılan pencereden Katalog Yöneticisi‘ne tıklayın. Karşınıza çıkan pencerede yer alan Katalog Oluştur‘a tıkladıktan sonra aşağıdaki ekranı göreceksiniz.
İşletmenizle ilgili bölümü seçtikten sonra aşağıdaki ekranda yer alan boşlukları doldurmanız gerekiyor. Katalog oluşturmak istediğiniz İşletme hesabını seçerek kataloğunuza isim verebilirsiniz. Ürünlerinizi farklı şekillerde kataloğunuza ekleyebilirsiniz. Eğer Opencard vb hazır bir altyapı kullanıyorsanız sağdaki E-Ticaret Platformu Bağla‘ya tıklayarak ürünlerinizi ekleyebilirsiniz.

Ürünleri Instagrama Yüklemek


Ürünlerinizi kataloğa 3 şekilde ekleyebilirsiniz.

  • Ürünler Manuel Yükleme: Ürün sayınız azsa manuel olarak, elle, tek tek yükleyebilirsiniz.
  • Dosyadan Yükleme : Ürün sayınız fazlaysa excel vb bir dosya, feed vb ile ürünlerinizi sisteme yükleyebilirsiniz.
  • Otomatik Yükleme  : Bir eticaret siteniz varsa web sitenize bağlı olan Facebook Piksel kodu sayesinde ürünlerinizi hızlı bir şekilde kataloğa aktarabilirsiniz.

sitebizden eticaret paketiyle ürünlerinizi instagram mağazanıza otomatik olarak yükleyebilirsiniz.

Ürünlerinizi Facebook Katalog’a ekledikten sonraki adımda Alışveriş Özelliğini Aktif Et butonundan bu özelliği aktif edebilirsiniz. Ancak zaman zaman Business Manager’daki ilgili işletmenizin ve kataloğunuzun Facebook Uzmanları tarafından kontrol edilerek onaylanması gerekiyor. Ancak her şeyden önce sizin onay talebinde bulunmanız gerek.

Instagram Alışveriş özelliği nasıl onaylatılır?


business.Facebook.com’a giriş yapın ve ilgili işletmeyi seçin. Açılan panelde Güvenlik Merkezi‘ne tıklayın. Sonraki adımda burada bulunan İşletme Doğrulaması‘na tıklayın.


İşletme Doğrulaması kısmında sizden istenen bilgileri resmi bilgiler çerçevesi içerisinde eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde doğrulatma talebiniz dikkate alınmayacaktır. Talep gönderdikten sonra Facebook Uzmanları işletmenizi inceleyerek, gerekli gördükleri takdirde sizden resmi evraklar talep edebilir. Bu adımlara tek tek uymanız gerekmektedir.

Instagram işletme doğrulama süreci zaman zaman çok hızlı sonuçlandığı gibi zaman zaman bu süreç uzayabilir. Bu tamamen Instagram’a gelen taleplerin yoğunluğuna bağlıdır. Eğer işletmenizi doğrulatamazsanız Instagram Alışveriş özelliğini aktif etmeniz mümkün değildir.

Instagram Alışveriş özelliği nasıl aktif edilir?


Diyelim ki işletmeniz Facebook tarafından doğrulandı. Instagram Alışveriş özelliği için gerekli tüm şartları da karşılıyorsunuz. Hemen Instagram hesabınıza giriş yapın. Ayarlar > İşletme > Alışveriş’e dokunun. (Not: Eğer Alışveriş’e dokunma seçeneği bulunmuyorsa Instagram hesabınız Alışveriş özelliği için gerekli şartları karşılamıyor demektir.)

Devam’a dokunun, ilgili kataloğu işaretleyin ve Bitti’ye dokunun.

 

Not: Ülkemizde instagram shop henüz aktif hale gelmediğinden aşağıdaki gibi bir cevapla karşılaşabilirsiniz.

 

 

 

Tüm Haberler