17 Kasım 2020

Instagram Mağazası Nasıl Açılır?

sitebizden web tasarım haberleri

İnstagram mağazanızı açıp, Tüm ürünleri görselleriyle, açıklama ve fiyatlarıyla instagram mağazanızda sergileyebilirsiniz.

 

 

 

 

Bunun için önce ekran görüntüleriyle instagram shop başvurusunun nasıl yapıldığını, daha sonra da eticaret sitenizdeki ürünleri bu mağazaya otomatik olarak nasıl atacağınızı anlatmaya çalışacağım.

 

1-Telefonumuzdan instagram hesabına giriyoruz ve ayarlara tıklıyoruz

 

 

2-İşletme Menüsüne Tıklıyoruz.

 

 

3-Sayfanın sonundaki Instagram'da Alışveriş'i Ayarla 'ya tıklıyoruz.

 

 

4-Instagram'da Mağazanı Aç Sayfasında Kullanmaya başla düğmesine tıklıyoruz

 

 

5-İnternet Sitemizin adresini giriyoruz. Buraya gireceğimiz adreste ürünlerinizin olduğu eticaret sitemizin olması gerekiyor. Çünkü Instagram değerlendirmeye yaparken genel olarak satış yapılabilen sitelere onay veriyor.

 

 

6-Ürünlerini Ekle sayfasında mevcut eticaret sitenizdeji ürünleri de ekleyebilirsiniz, tek tek manuel olarak da ekleyebilirsiniz. Toplu olarak yükleyecekseniz Facebook Sayfanızı bağlayıp oradan ürünleri eklemeniz gerekiyor.

 

 

7-Mağaza Detaylarını Gözden Geçir sayfasında size girdiğiniz bilgileri gösteriyor

 

 

8-Onay Süreci Bu süreçte instagram hem sayfanızı hem de web sitenizi kontrol ediyor. Bu süreçten sonra instagram mağazanıza onay veriyor veya reddediyor

 

 

Onaylanmama Nedenleri

 

1-Web sitenizde ürün veya hizmetleriniz yoksa ve/veya alışveriş sitesi formatında değilse, muhtemelen aşağıdaki hatayı alırsınız:

Hesabın Instagram'da Alışveriş İçin Onaylanmadı
Ürün İnternet Sitende Mevcut Değil

Bu tür bir uyarı alırsanız internet sitenizi alışveriş formatına göre yeniden düzenleyip hemen yeni bir değerlendirme talebinde bulanabilirsiniz

 

 

 

2-Hesabınız yeniyse takipçiniz yoksa ve gönderi sayınız çok azsa Muhtemelen aşağıdaki hatayı alırsnız:

Hesabın Instagram'da Alışveriş İçin Onaylanmadı
Köklü Mevcudiyet Gerekiyor

Bu tür bir uyarı alırsanız maalesef başka bir değerlendirme talebinde bulunamazsınız. Bir süre bekledikten sonra yeniden talep oluşturmayı deneyebilirsiniz.

 

 

Tüm Haberler