21 Haziran 2017

kobibizden v10 Çıktı!

sitebizden web tasarım haberleri

kobi paket kullanıcılarının beklediği v10 sürümü çıktı. Tüm kobi paketi kullanıcıları için ücretsiz güncellenecek bu sürüm çok daha hızlı, güvenlir ve esnek.

kobi paket kullanıcılarının beklediği v10 sürümü çıktı. Tüm kobi paketi kullanıcıları için ücretsiz güncellenecek bu sürüm çok daha hızlı, güvenlir ve esnek.

 

kobi paketinin tamamen yeniden yazdığımız kobibizden v10 yeni yönetim paneliyle çok daha hızlı ve kullanışlı. Yeni yönetim panelini cep telefonlarınızdan ve tabletlerinizden çok daha rahat kullanabilirsiniz.

Web sitenizin yönetim panelini akıllı telefonlarınızdan veya tabletlerinizin tarayacılarından kullanabileceğiniz gibi Google Adroid marketten ve Apple Store dan indireceğiniz Yönetim Paneli uygulamasıyla da web sitenizi rahatlıkla yönetebileceksiniz.

Yenilikler

 

İçerik ve Ürün Resimleri

En önemli yeniliklerden biri içerik ve ürünlere ekleyeceğiniz fotoğrafları tek sayfa içinden kaydedebiliyorsunuz. Daha önce içeriği ve ürünü kaydettikten sonra Fotoğraf Galerisi'ne tıkladıktan sonra ekleyeceğiniz fotoğraflara artık ürün veya içerik eklerken direk ekleyebilirsiniz. Tabiki jpg ve png gibi yaygın tüm resim formatlarını destekliyor. Ayrıca görsellerinizi otomatik olarak boyutlandırarak küçük görsel ( thumbnail ) ve büyük görseli ayrı klasörlere atıyor. Böylelikle ürün ve içerik listeleme sayfalarında sayfaların daha hızlı açılmasını sağlıyor. Cep telefonundan kullanırken çok daha hızlı olabilmeniz için sadece içerik/ürün adını girip fotoğraf çekip aynı sayfa içinde kaydetmeniz yeterli.

 

Listeleme Sayfaları 

Artık bir kategorinin altında ürün veya içerik olsa da o kategori altına başka bir kategori oluşturabiliyorsunuz. v9 sürümüne kadar sistem; olası karışıklıkların önüne geçmek için kategori içeriği doluysa başka bir kategori açılmasına izin vermiyordu. Ama yeni versiyonda artık isteğiniz kategori altına boş veya dolu olması farketmeksizin kategori açabilirsiniz. Eklediğiniz içerik ve ürünleri tek sayfada listeleyebilir veya eski versiyonlarda alışık olduğunuz kategorinin altından içerik ve ürünlerinize ulaşabilirsiniz. Yeni versiyonla gelen bir özellik de alt kategorileri kategori ağacı şeklinde görebilmeniz ve cep telefonlarından da rahatlıkla düzenleyebilmeniz oldu. Ayrıca sitede görünmesini istemediğiniz kategorileri pasif hale de getirebilirsiniz. 

 

İstatistikler

 

"V10

Yeni sürümde yönetim paneline girdiğinizde sizi o an sitede olan ziyeretçi ( online ) sayısı Bugün gelen tekil ziyaretçi sayısı, Dün gelen ziyaretçi sayısı ve bugüne oranı gibi sayısal bilgilerin yanında En son eklediğiniz içeriklerin listesini görebilirsiniz. Ayrıca sayfanın alt kısmında her aya ait tekil ziyaretçi sayılarınızı ve sitebizden ekibinin yaptığı güncellemeleri de görebilirsiniz.

Tüm Haberler