04 Ağustos 2014

Logo Entegrasyon B2B ve B2C Samsun Yaman e-Ticaret Sitesi Tamamlandı

sitebizden web tasarım haberleri

2008 yılından beri sitebizden kullanıcısı olan Yusuf Yaman Ticaret Logo Entegrasyon paketiyle E-Ticarette hem perakende hem de toptan olarak satış yapmayı planlıyor.


2008 yılından beri sitebizden kullanıcısı olan Yusuf Yaman Ticaret Logo Entegrasyon paketiyle E-Ticarette hem perakende hem de toptan olarak satış yapmayı planlıyor.

 

1978 yılında kurulan ve 2008 yılından beri sitebizden kullanıcısı olan Yusuf Yaman Ticaret Samsun 'da ve Karadeniz Bölgesinde hırdavat sektöründe hem toptan hem de perakende olarak faaliyet gösteriyor.

 

İlk etapta sitebizden kobi paketi kullanan Yusuf Yaman Ticaret aldığı olumlu tepkiler üzerine B2B ( bayi bazında eticaret ) ve B2C ( perakende bazında eticaret) olarak sitesini güncellemeyi sitebizden ekibiyle tartıştı.


Hırdavat sektöründe ürün kalem sayısı çok fazla olduğundan ve firmanın her geçen gün ürün skalasını arttırarak büyümesinden dolayı kullandığı paket programa entegre çalışan bir e-ticaret sitesi kurması kaçınılmazdı.


Yusuf Yaman Ticaret onlarca paket program kullanmış ve en sonunda LOGO Tiger konusunda karar kılmıştı. 8 yıldır kullandığı bu programı kendi ihtiyaçlarına göre şekillendirmiş ve sistemini oturtmuştu.  sitebizden.com olarak bize düşen görev ise ticaretbizden paketimizi LOGO Tiger ile entegre etmekti.

 

Yusuf Yaman Ticaret önce piyasada bulunan ve LOGO entegrasyon yapan yazılımları inceledi ve teklifler aldı. Yıllardır bizimle çalıştığından bu teklifleri bize de sundu.


Firmalardan aldığı tekliflerden çıkardığı ortak sonuç ; E-ticarete özellikle Entegrasyonun çok sancıllı olacağını neredeyse tüm personele yeniden eğitim verip tüm kullanım alışkanlıklarının değişmesinin çok sıkıntılı olacağıydı. Açıkçası bu durum biraz gözünü korkutmuş hem zaman hem de maliyet açısından pek iç açıcı bir tablo görememişti.


Biz teklifleri inceledik ve firmaya LOGO kullanım alışkanlıklarını hiç değiştirmeden eticaret geçebileceğini söyledik. Hatta neredeyse kurulan eticaret sitesinin yönetim paneline hiç girmeden tüm eticaret akışını LOGO dan yönetebileceğini ve ekstra hiçbir eğitime ihtiyaç duymadan bunu yapabileceğinin garantisini verdik.


Çünkü biz ticaretbizden paketine LOGO yu tam olarak entegre ediyor, müşterinin ihtiyacı olan bilgileri anlık olarak E-Ticaret Paketine aktarıyorduk. Eticaret sitesinden gelen tüm siparişler, yeni üyeler ve diğer veriler de anında LOGO ya aktarılıyor böylelikle tam entegrasyon sağlanıyordu.


Böylelikle Yusuf Yaman Ticaret kısa sürede Eticarete hem B2B hem de B2C olarak geçişini tamamladı.


Pazarlamacılar müşterilerinin siparişlerini LOGO da tanımlanan yetki düzeyiyle web sitesi üzerinden alabiliyor ve bu siparişler anında LOGO'ya düşüyor.

LOGO'da güncellenen stok kartları ürün resimleri ve Cari Kart bilgileri anında Web sitesinde görünüyor.

Müşteriler kendi kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yapıp kendilerine tanımlı fiyatlar üzerinden Kredi kartı veya Havale ile sipariş verebiliyorlar.

Siparişlerinin durumlarını web panellerinden kontrol edebiliyorlar.


 

Seo yapılandırılması tam olarak yapılmış olan ticaretbizden paketi sayesinde de ürünleri indexlenmeye başladı bile. Şu anda sadece B2B olarak yayında olan site müşteri istediği anda B2C olarak da faaliyet gösterecek.


Siteyi incelemek için : http://www.yusufyaman.com.tr/

Tüm Haberler