09 Mart 2015

Mobil E-Ticaret

sitebizden web tasarım haberleri

E-ticaret sitesi kurdunuz peki mobil kullanıcılarından sipariş alabiliyor musunuz?


E-ticaret sitesi kurdunuz peki mobil kullanıcılarından sipariş alabiliyor musunuz? Cevabınız hayırsa web siteniz hakkında birkez  daha düşünmeniz gerekli. Çünkü istatistikler kullanıcıların büyük bir kısmının internete cep telefonu vb. mobil cihazlardan girdiğini ve bu sayının her geçen gün arttığını gösteriyor.


Statcounter ın raporuna göre dünya çapında mobil internet kullanımı son 1 yılda %67 arttı. Aynı raporda Türkiye’ye biraz detaylı bakarsak masaüstü intenret kullanımı, yüzde 89’dan yüzde 72’ye düşmüş. Mobil internet kullanımı ise yüzde 8.79’dan yüzde 24.74’e yükselmiş. Yani yüzde 179 oranında bir büyümeyle 2 kattan fazla bir büyüme var.


 Mobil platformlardan internete giren potansiyel müşterilerinizi kaçırmamak için Web sitenizin özellikle de eticaret sitenizin mobil uyumlu olması bu yüzden çok önemli.


sitebizden web paketleri mobil tarayıcılara %100 uyumlu arayüzleri dışında şimdi eticaret sitelerine özel mobil tema geliştirdi. E-ticaret siteleri için özel olarak tasarlanan bu tema sayesinde ziyaretçiler eticaret sitesini rahatlıkla tek elle gezebilir ürün görsellerini büyük olarak görebilir ve rahatlıkla alışveriş yapabilirler.

 

Masaüstü ekranlara göre tasarlanan web sitelerini mobilden açtığınızda form kutularını doldurmak ajaxla açılan görsellere tıklamak görseli incelemek hatta sayfa geçişleri  bazen işkenceye dönüşür. İşte sitebizden mobil uyumlu tema bu tür sorunları tamamen ortaan kaldırıyor. Cep telefonlarına özel arayüzü sayesinde kolaylıkla sitede gezinebilir ve alışveriş yapabilirsiniz. 

 

Temanın demosunu incelemek için mobil tarayıcınızdan http://demo.ticaretbizden.com a girebilirsiniz.


Diğer e-ticaret Temarımız incelemek için http://www.ticaretbizden.com

Tüm Haberler