25 Haziran 2016

Mobil Uyumlu Web Tasarım ve E Ticaret Siteleri

sitebizden web tasarım haberleri

Mobil Uyum

İster tanıtım ister internet üzerinden satış - eticaret siteniz olsun nihai amacınız google ve diğer arama motorlarında üst sıralarda çıkmak ve faaliyet alanınızdaki kullanıcıları sitenize çekmektir. 


Arama motorlarında organik sıralarda üst sıralarda çıkarsanız reklam maliyetleriniz ciddi manada düşecektir. Google Adwords reklamları, Fiyat karşılaştırma siteleri ve diğer reklam mecralarındaki reklamlarınızı azaltabilir site içeriğinizi geliştirerek organik sıralamadaki yerinizi koruyabilir veya daha iyi konumlara taşıyabilirsiniz.

 "Mobil

Teknolojinin hızla gelişmesi ve alışkanlıklarımızı da değiştirir duruma geldi. Mesela eskiden masaüstü bilgisayarlar çok yaygınken birden dizüstü bilgisayarlara olan talep üst seviyelere çıktı. İş yerleri hantal masaüstü bilgisayarlar yerine dizüstü bilgisayarları tercih etmeye başladı. Şimdilerde ise mobil cihazlarla internete giren kullanıcı sayısı giderek artmakta.

IDC (International Data Corporation) tarafından yapılan araştırmaya göre göre, dünyada aktif 1,5 milyardan fazla akıllı telefon kullanıcısı var. IDC, sadece 2013 yılında 712,5 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştiğine dikkat çekiyor. Bu yoğunluğa göre, tüm dünyada 2016 yılında satılacak akıllı telefon sayısının ise 1 milyarı geçeceğini tahmin ediliyor.


Bu istatistikler eşliğinde web sitenizi sadece arama motorlarında üst sıralara çıkarmanızın artık yeterli gelmediğini gösteriyor. Çünkü artık sitenizin mobil uyumlu da olması gerekiyor.


Mobil Uyumlu Siteler

 

Mobil uyumlu siteler ziyaretçilerinizin sitenizi ziyaret ettiğinde cep telefonunda veya tabletlerinde rahatlıkla gezinebilecekleri bilgilere kolaylıkla ulaşabilecekleri hatta sorunsuz alışveriş yapabilmelerine olanak sağlar.

Bu olumlu kullanıcı deneyimi özellikle Google tarafından da sitenize olumlu puan kazandırır ve arama sonuçlarındaki sıranızı arttırır.


Kısacası 1 milyar üzerinde insan internete mobil cihazlardan girerken artık sitenizi mobil uyumlu yapmak bir ayrıcalık değil zorunluluktur. 


sitebizden olarak sitelerinizi mobil uyumlu olarak tasarlıyor. eticaretsiteleriniz için mobil özel tasarım ve uygulamlar yazıyoruz.


Web sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını buradan kontrol edebilir. Detaylı bilgi almak için bizimle istediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz.


Tüm Haberler