24 Kasım 2015

Seo Dolandırıcılık ve Google Reklamları

sitebizden web tasarım haberleri

Özellikle son dönemlerde müşterilerimizi Google'dan aradıklarını söyleyerek dolandırmaya çalışan firmalar ortaya çıkmaya başladı.

Özellikle son dönemlerde müşterilerimizi Google'dan aradıklarını söyleyerek dolandırmaya çalışan firmalar ortaya çıkmaya başladı.


Her firmaya farklı bir fiyat söyleyen kendi siteleri bile düzgün çalışmayan ( hatta çoğunun kendine ait bir web sitesi bile yok ) bu firmalar kaba tabirle tutturabildikleri miktarda parayı koparıp sonra ortadan kayboluyorlar.


Diksiyonu gayet düzgün kendisini Google müşteri temsilcisi olarak tanıtan çoğu zaman bir kadın arayıp, sizin web sitenizi inceledik Google Arama Motoru Süreniz Dolmuş  bunu uzatmak için şu kadar miktarı şu hesaba yatırmanız gerekiyor, ya da 150 TL ödeyin istediğiniz 5 kelimede sizi Google'da ilk sıraya taşıyalım gibi saçma argümanlarla müşterilermizden para koparmaya çalışıyorlar.


Bu tür firmalara itibar edilmemesini rica ediyoruz. Çünkü aynı hizmet için müşterilerimizden çok farklı ücretler alarak hiçbir hizmet sunmayan bu firmaların tek amacı bu konuda hassas olan insanları kandırmak ve paralarını almaktan başka birşey değildir. Kimi firmadan 150 TL kimisinden 2000 TL ücret alıp sizi istediğiniz kelimelerde en üst sırada çıkaracağız ve bunu garanti ediyoruz diyorlar. Firma bazen paranın yarısını bazen de işe başlamadan tamamını istiyor. Zaten amaçları para kopartmak olduğundan gönderdikleri ne sözleşmenin ne de verdikleri referansların bir geçerliliği maalesef bulunmuyor.


Şimdi gelelim teknik detaylara girmeden Google'da üst sıralara çıkmanın yollarına:


İstediğiniz kelimelerde google'da  organik sıralamarda çıkabilir veya adwords yoluyla reklam vererek çıkabilirsiniz.


Adwords reklamlarını Google üzerinde bir hesap oluşturarak kendiniz de verebilirsiniz. Eğer isterseniz Google Müşteri temsilcileri ( 444 5 674 ) bu konuda size yardımcı olabilirler.  Adwords reklamları her kelime için tıklama başına maliyetlendirilir ve panelinizden hangi kelimeye kaç kişinin tıkladığını, kampanyalarınızı görebilir, düzenleyebilirsiniz. Eğer reklam kampanyalarınızı oluşturmada sorun yaşıyorsanız size bu konuda yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.


Diğer yol olan organik sıralamada çıkmak ise dolandırılmaya en açık konudur. Çünkü SEO yani Arama motoru optimizasyonu denilen bu yol Adwords reklamlarından çok daha zor ve uzun süren bir çalışmadır ve yapacak kişilerin tecrübesi de çok önemlidir. Sizi üst sıraya çıkarmak isterken tamamen arama motorlarından silinmenize bile neden olabilirler. Bu nedenle sizi istediğiniz anahtar kelimelerde en üst sıraya çıkaracağız ve bunu garanti ediyoruz diyen insanlara mesafeli karşı mesafeli durun. Bunu vaadeden herkes dolandırıcı olmasa da maalesef çoğu hiçbir çalışma yapmadan daha kötüsü size yarar yerine zarar verebilecek kişi ya da firmalardır.


Sadece SEO hizmeti veren ciddi ve bu konuda uzman ekibi olan firmalar vardır. Fakat bu hizmet hem sitenizin analizi yapıldıktan sonra yapılabilir hem de uzun süreli bir çalışma olduğundan maliyetleri de yüksektir.


Kısacası Google ve diğer arama motorlarında üste çıkmak için web sitenizi düzenli olarak güncellemeniz yeterlidir. Eğer kısa zamanda üst sıralarda çıkmak istiyorsanız Google Reklam kampanyaları düzenleyebilirsiniz. 


sitebizden ekibi olarak müşterilerimize içerik yönetimi, adwords kampanyaları, SEO ve sosyal medya yönetimi hakkında ücretsiz ders ve seminerler veriyoruz. Bu konuda bizlerden de istediğiniz zaman destek alabilirsiniz.

Tüm Haberler