15 Temmuz 2021

Sitebizden Şikayet

sitebizden web tasarım haberleri

Şikayet var gibi platformlarda firmanızın itibarını korumanız çok önemlidir.

İnsanların büyük kısmı bilinmeyen bir marka üzerinden ürün alırken yorumlara bakarlar. Hepsiburada n11 trendyol gibi pazar yerlerinde ürün yorum kısımları o nedenle çok önemlidir.

Biz de eticaret paketlerimizde yorum yapan kullanıcılara ek puan tanımlayabilme imkanı veriyoruz. Böylece sitenize giren kullanıcılar olumlu ya da olumsuz yorumlarını ilk sizin sitenizde yapabilirler. Buradan aldıkları geri beslemeye göre başka platformlarda şikayetlerini dile getirmek isteyeceklerdir.

İşte tam da bu nedenle müşterilerinzin aldıkları hizmet karşılığında düşüncülerini paylaşma fırsatı vermelisiniz. Eğer bu fırsatı vermezseniz, küçük bir sorun da olsa  şikayetlerini, şikayet var gibi platformlara taşıyacaklardır. Bu tür platformlar da sizin, sadece şikayeti cevaplayabilmeniz için bile yıllı ücret istemektedirler.

Küçük sorunların tüketici şikayetlerine dönmeden çözümü için mutlaka müşterilerinizle temas halinde bulunmanız gerekiyor. Özellikle sürümden kazanıp çok fazla sipariş alan firmalar için bu zor olsa da bu konuda müşteri sayısına göre personel istihdam etmek gerçekten çok önemli. Biz yeni eticaret başlayan firmalar için bu süreçleri mümkün olduğu kadar optimize ederek şikayet yönetimini minumum personelle çözmeye çalışıyoruz

Kullanıcılarımızın da kendi müşterilerinin görüşlerini alabilmelerini sağlamak amacıyla bu tür otomasyonlar yazıyoruz. Örneğin eticaret paketlerimiz (eğer site yöneticisi isterse) her siparişten sonra müşterilerine sipariş sürecinden memnun kalıp kalmadıklarına dair bir değerlendirme formu gönderiyor. Bu değerlendirme formu, sipariş teslim tarihinden 2 gün sonra otomatik olarak gönderiliyor ve bu sayede müşterilerinden bir geri besleme alabiliyorlar.

Müşteri görüşlerine önem vermek sadece şikayetleri toplamak için değil kendi hizmet kalitenizi test etmeniz için de gerekldir. Biz sitebizden olarak kullancılarımızın görüşlerini gerçekten önemsediğimiz için belirli periyotlarda anketler düzenliyor, sorun yaşamadan önce kullanıcılarımıza ulaşmaya çalışıyoruz.

 

Tüm Haberler