13 Ekim 2015

Sosyal Medyada E-Ticaret Etkisi

sitebizden web tasarım haberleri

Günümüzde Sosyal Medyanın E-Ticarete kattığı etki ve Sosyal Medyanın E-Ticarete kattığı etki...


  • E-Ticaret Dönemi


Günümüzde e-ticarete çok büyük bir önem var. İnsanlar aradıklarından fazlasını, daha fazla çeşitlerini, daha güzel ürünleri bulabileceği hatta daha uygun fiyata alabilecekleri yer haline gelen internet akımına e-ticaret dönemi diyoruz.


Bu makalede E-Ticaretin Sosyal Medyada Kullanıma bakacağız.


Günümüzde pek çok insan sosyal medya kullanıyor. Bütün iş hayatımızın ve gündelik hayatımızın neredeyse tamamını ele geçiren sosyal medyalar artık e-ticaret döneminde kullanıcıların daha çok dikkatini çekerek daha çok insanı sosyal medya uygulamalarına toplayan bir hal aldı. Ve bizler bu e-ticaret döneminde alışverişlerimizi "sosyalleşme" adı altında gerçekleştirir olduk.


Sosyal Medya uygulamaları ile sizlerde E-ticarete başlayabilirsiniz. Facebook, Twitter ve instagram üzerinden, kurumsal olmadan bireysel satış yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, sosyal medyada yeni bir hesap oluşturup, ürünlerinizin resmini koyup, açıklama kısmınada telefon numaranızı koymanız ve belli başlı tagları kullanmanız, sosyal medya üzerinden satış yapmak için yeterli.


Bundan fazlasını istiyorsanız, yaptığınız işi büyütmek istiyorsanız e-ticaret sitesi açmak zorundasınız. Ancak e-ticaret sitesi açmanız durumunda belli başlı müşteriniz yoksa ve kazanmak istiyorsanız reklam yapmanız gerekir. Aksi halde kimse sizi internette bulamayabilir.


Ancak sosyal medyada satış yaparsanız, sesinizi duyurma şansınız yüksek olabilir. insanları takip ederek, onlarında sizi takip etmesini sağlayarak, taglar kullanarak kulaktan kulağa şöhretiniz artabilir. Bunun için en ideal ortam insagram gibi görünüyor. Ve işin gerçek tarafı, bizim sosyalleşmek için, arkadaşlarımızla konuşmak için veya arkaşlarımızın resimlerine bakmak için kullandığımız sosyal medya, reklam adına her şey bize "sosyalleşme" adı altında geliyor...


Yükselhan Tokatlıoğlu


Tüm Haberler