04 Mayıs 2016

SSL Sertifikası Hatası - Kimliği Doğrulanmamış Kaynaklar...

sitebizden web tasarım haberleri

Web sitenizi Chrome'da açtığınızda adres çubuğunun sağında gri bir kalkan işareti görürseniz  ""  ve üzerine tıklarsanız. Aşağıdaki iletiyi alırsınız.

Web sitenizi Chrome'da açtığınızda adres çubuğunun sağında gri bir kalkan işareti görürseniz  ""  ve üzerine tıklarsanız. Aşağıdaki iletiyi alırsınız.


Bu sayfa kaynağı doğrulanmamış kaynaklardan komut dosyaları yükelemeye çalışıyor.

""


Eğer site yöneticisiyseniz endişelenmenize gerek yok. Fakat bu düzeltmeniz gereken bir durum olmadığını göstermiyor. Çünkü siteye giren kişi kalkan ""  simgesine tıklayıp, gelen iletide Güvenli olmayan komut dosyalarını yükle linkine tıkarsa SSL sertfikanız o oturumda kapatılacaktır. Ayrıca araç çubuğunu sol köşesinde bulunan SSL sertifikanızın üzeri kırmızı çizgiyle "Kırık çizilecektir. Bu durumu düzeltmenin elbette bir yolu var.


Web sitenizde SSL sertifikası kullanıyorsanız harici bir URL 'den veri almanız pek tavsiye edilmez. Örneğin eticaret sitenizin sağ tarafına facebook beğenilerinizi koymak istiyorsunuz. Bunun tüm sayfalarda görünmesi içinde temanızın iskelet dosyasına eklentiyi yerleştirdiniz. Genelde bloglarda kullanılan bu tür bir eklentiyi hazır olarak alıp sitenize yapıştırdığınızda ilgili siteye ait url den sitenize ver aktarımı yapılmaya çalışıldığından SSL sertifkası buna izin vermeyecek ve Chrome Tarayıcısı da doğal olarak bu iletiyi çıkaracaktır.

Çözümü için web sitenizde SSL kullanmak zorunda olduğunuz alanlar dışında bu tür eklentiler kullanabilir, eklentileri tamamen kendi sunucunuzda çalışacak şekilde yapılandırabilir veya o mevcut eklentiyi tespit edip sitenizden kaldırabilirsiniz.




 


Tüm Haberler