23 Haziran 2015

Tasarım anlayışı artık yüklerinden kurtuluyor

sitebizden web tasarım haberleri

Basit olan mükemmeldir” prensibine tam anlamıyla uygun bir tasarım trendi olan “Flat Tasarım” son dönemlerde dillerden düşmüyor.Flat tasarım ne kadar yeni bir trend gibi görünse de aslında arayüz tasarımı için geçmişi web tasarım yaklaşımının ve kullanılabilirlik kavramlarının olgunlaşmasına dayanıyor.


   

      Bildiğiniz tasarımları gözünüzün ününe getirin ve bu tasarımlardan abartlı efektleri, 3D’leri, degradeleri v.s. kaldırın. Geriye ne kalıyorsa  Flat Tasarım diyebiliriz. Flat Tasarım, daha basit, göz yormayan, sade, minimal, renk ve tipografi odaklı tasarımların popüler olduğu bir döneme ve tasarıma adını veriyor.    

     Günümüzde artık herkes flat tasarım için basitliği ve sadeliği kabul ediyor ve günümüzün trendi olduğu Microsoft’un Metro UI tasarımından sonra IOS7 ile Apple tarafından da kullanılarak bir kez daha onaylanmış oldu.

     Artık Flat Tasarım her yerde karşımıza çıkıyor. Mobil cihazların da bunun üzerine tasarımlarını yapmaları bu süreçte artık biz tasarımcıları Flat Tasarım yolundan gitmeye zorluyor. Flat Tasarım efektsiz ve düz ruhsuz bir tasarım değil tam aksine kullanıcıyı daha iyi etkileyebilen ve mesajları daha iyi verebilen bir tasarım şekli.Flat Tasarım ile yapılan tasarımlarda her şey daha sade, net ve anlaşılır bir şekilde görünüyor.

     Bu şık ve sade tasarımın korunması için bu tasarım dilinin prensipleri var.

  • Herşeyi sade ve basit tut.
  • Tipografiye ve okunabilirliğe önem ver.
  • Renk düzenine önem ver.
  • Sade ve uyumlu renkleri tercih et.
  • Renklerde keskin ve net tonlar kullan.
  • Tasarımını minimalist yap. Karmaşadan uzak dur.
  • Nereyedeyse hiç kabartma kullanma, her şey düz olsun.
  • Kullanıcı deneyimini ve ilgiyi artırmak için basit animasyonlar kullanın.

     Temel mantığı temiz tasarım ile kullanılabilirliği ön plana çıkarmaktır. Yani tasarım ne kadar abartılı olursa olsun kullanıcı deneyimine katkı sağlamadığı sürece pek bir şey ifade ettiğini söyleyemeyiz..

     Yazımızı bitirirken özetlemek gerekirse bizce sadelik en güzel makyajdır.Sade olmayı başarmak ise en güzel süstür.. 

 

 

 

 

Tüm Haberler