21 Kasım 2018

Toplu E-posta (Mail) Gönderim

sitebizden web tasarım haberleri

Yasal düzenlemeyle müşterilerinize veya potansiyel müşterilerinize reklam amaçlı mail ve sms göndermeniz 2016 yılında kısıtlanmıştı. Peki Ebültenlerinizi veya reklamlarınızı mail marketing yoluyla nasıl göndermelisiniz. Bunun için kullanabileceğiniz servisleri sizin için araştırdık.


Bilindiği üzere 1 Mayıs 2016 tarihinde yürürlüğe giren Elektonik Ticaretin Düzenlenmesi Kanunu ile toplu mail ve sms gönderilmesi kanuna bağlandı.


Toplu mail göndermek yasak mı?


Toplu sms, toplu mail, toplu faks, sesli aramalar vb gibi dijital reklam araçlarını ilgilendiren bir takım yasal düzenlemeler getirdi. Bu düzenlemelerin asıl amacı, şikayete bağlı mağduriyet durumlarında yasal olarak nasıl karara varılacağının belirlenmesidir. Kişisel verilerin kullanımlarındaki hassasiyeti önplanda tutan yasa; Firmalar arası ticaretin gelişebilmenisi hedefleyen reklam amaçlı yapılacak duyurular için, 6563 nolu kanunun 6.maddesinin 2.fıkrasındaki "Esnaf ve tacirlere önceden onay alınmaksızın ticari elektronik iletiler gönderilebilir." maddesi ile toplu mail gönderimini belirlemiştir. Bunun yanısıra eğer göndericiden önceden izin alınmışsa 6563 nolu kanunun 6.maddesinin 1.fıkrasına göre duyuru ve reklam bildirimleri yapılabilmektedir. İzinin hangi yolla alınması ile ilgili net belirleyici bir madde yoktur fakat bu izinleri outlook veya toplu eposta programlarını kullanarak gönderirseniz alamazsınız. Daha da önemlisi Toplu outlook gibi mail programlarından gönderdiğiniz maillerden kendi eposta adresini çıkaramayacağından şikayet edilmesi durumunda yasal olarak ceza alma riskiniz çok yüksektir.

 

Peki Toplu E-posta Yasal Olarak Gönderilebilir Mi?

Evet bunu yapan ücretli ve ücretsiz servisler mevcut. Siz listenizi bu servislere yüklediğinizde size listenizdeki abone sayısına ve/veya gönderim sıklığınıza göre bir plan çıkarıyorlar. Bu abonelik planları örneğin mailchimp sitesinde 2000 Kişilik listenize sınırsız şekilde ücretsiz olarak gönderim yapabilirsiniz. İsterseniz 2000 kişiye günde 20 kez kampanya bile gönderebilirsiniz. ( Tabi bu sıklıkta gönderim listenizdeki abone sayısını azaltabilir.)

 

Ücretli ve Ücretsiz Yasal Eposta Servisleri

 

Mailchimp

https://www.mailchip.com

Dünyada en popüler servislerden biri olan mailchimp sayesinde listenizdeki 2000 Aboneye Ayda 12000 Adet mail ücretsiz  gönderebilirsiniz. 

Mailchimp üzerinden mail oluşturmak ve tasarım yapmak gerçekten çok kolay. Hazır şablonlardan istediğinizi seçip atacağınız epostaya göre özelleştirebilir ve raporları da maili gönderdikten hemen sonra alabilirsiniz. Gerçekten kolay ve anlaşılır bir paneli var ve raporlamalar da yeterince detaylı. Tek kötü yönü Paneli kullanırken Türkçe arayüz seçeneğinin olmaması. Eğer ingilizce biliyorsanız bu da sizin için bir dezavantaj olmayacaktır.

mailchip toplu mail ve e-posta gönderim fiyatları

 

 

SendPulse

https://sendpulse.com.tr

Sendpulse özellik web push notificatiın (Tarayıcı Bildirimleri) ile tanınan bir servis. En iyi yanı da servisin panelinin de Türkçe dil desteğinin olması. Abonelik planlarına gelecek olursak ücretsiz planında mailchimp kadar avantajlı görünmüyor. Kişi listenizdeki abone sayıısı 500 'ü geçmiyorsa ücretsiz kullanabilirsiniz fakat 500 üzerine çıkarsa aylık 5.85$ gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Panel kullanımı gayet rahat ayrıca abonelerinize push notification servisyle de reklamlarınızı gönderebilirsiniz.

SendPulse toplu mail eposta gönderme fiyat tarifesi

 MadMimi

https://madmimi.com

Madmimi toplu eposta deyince dünyada belki ilk akla gelen servislerden biri. Bu kadar popüler olmasına rağmen 3. sıraya alma nedenimiz ise ücretsiz bir planının olmaması. Özellikle detaylı raporlamaları ve API desteği sayesinde farklı yapılarla haberleşmesini sağlayabiliyorsunuz. Örneğin müşterllerinizin doğum günlerinde veya evlilik yıldönümlerinde hazırlayacağınız bir şablon üzerinden otomatik olarak her yıl o tarihte tek tek mail gönderebiliyor. Fakat başta da söylediğimiz gibi ücretsiz bir abonelik seçeneği bulunmıyor. 500 kişiye kadar aylık 10$ bir bütçeniz varsa deneyebilirsiniz.

MadMimi toplu e-posta mail gönderme servisi fiyatları

 

 

Tüm Haberler