26 Şubat 2018

Web Sitesi Trafiğini Arttırmak için 5 Araç

sitebizden web tasarım haberleri

Web sitelerinin özellikle de e-ticaret sitelerinin yatırım maliyetlerini çıkartmaları için satış yapmaları gerekir. Web üzerinden satış yapmalarının en önemli yolu ziyaretçi trafiğini arttırmaktır. En güçlü eticaret platformları bile, satış yapabilmek ve büyümelerini sürdürmek için sürekli olarak yenilik yapmak zorundalar. 

Türkiye'de ve dünyada E-ticaret daha önce hiç bir sektörde olmadığı kadar hızla büyüyor ve e-ticaret araçları sayısı da bu büyümeye paralel olarak giderek artıyor. e-ticaret platformları üzerinden tahsilat ve ödeme sistemleri, CRM, Canlı Sohbet, SEO vb.  birçok farklı araç eticaret platformlarına hizmet üretiyor.

Biz de satışlarınızı arttırmanız için 5 aracı sizin için inceledik. İşte web sitenizin trafiğini arttırmaya yarayacak araçlar

1. SE Ranking

https://seranking.com/


SE Ranking aslında online bir seo yazılımı. İstenilen kelimelerde web sitesinin arama sonuçlarının en üstüne tırmanmasına yardımcı olan güçlü bir pazarlama platformu. Platform, pazarlama planı, web sitesi denetimi, tüm konumlar ve cihazlar için anahtar kelime sıralama izleme, sosyal medya yönetimi, SEO potansiyel, sayfa değişiklikleri izleme ve diğer pek çok özellik gibi ekstra seçenekler ve özel özelliklere sahip bir dizi faydalı araç içerir.

SE Ranking, aynı platformda birçok projede çalışmanıza ve çevrimiçi mağazanızın başarısını ölçmenize olanak tanır. Pazarlama ekibi içinde uzman iseniz, bu araç aynı zamanda herkesin aynı sayfada konuşmasına yardımcı oluyor. Örneğin, sayfa değişiklikleri izleme, pazarlamacı ekiplerin web sitesinde meslektaşları tarafından yapılan tüm değişiklikleri izlemesine yardımcı olabilir. Bu da, yanlış iletişim sorunlarını ve değişikliğinden dolayı oluşabilecek arama motorlarının cezalarını önler.


Artık e-ticaret sitesi sahipleri, mobil aramada yüksek sıralamanın öneminin farkındalar. Google, tüm mobil aramaların üçte birinin yerel olduğunu ve yer ile ilgili mobil aramaların mobil aramadan% 50 daha hızlı arttığını söylüyor. SERP'lerin ilk sayfasında sıralama, e-ticaret web sitelerinin kalabalığın öne çıkmasına yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda web sitesi trafiğini artırıyor ve sonunda satışları artırıyor. Bu nedenle belirli bir konumdaki sıralamaları izlemek çok önemlidir.

SE Ranking belirli bir konum ve tüm cihazlar için sıralamaları kontrol ediyor. (her zaman doğru ve ayrıntılı bir şehir veya posta koduna göre.) Raporlara Google Haritalarını da dahil ederek, Google Search Console ve Google Analytics ile entegrasyon, web sitenize trafik çeken tüm arama terimlerini analiz etmenize olanak tanıyor.


Web sitesi denetimi, web sitenizin mobil cihazlarda ne kadar iyi göründüğünü de gösterir. OuterBox araştırmasına göre, akıllı telefon sahiplerinin% 62'si cihazlarını çevrimiçi alışveriş yapmak için kullanıyor. Bu nedenle, responsive ya da başka bir değişle duyarlı web tasarımı, e-ticaret mağazanızı mobil cihazlara uygun hale getirmenin ve mobil alışveriş deneyiminizi geliştirmenin en iyi yoludur.

 

2. Canlı Destek Platformları

https://tr.zopim.com/

Artık tüketiciler, online alışverişlere çok fazla zaman ayırıyorlar. Bu nedenle çevrimiçi alışveriş çok hızlı bir şekilde büyümekte, çevrimiçi eticaret siteleri de  canlı sohbet, yardım masaları vb. Kullanarak yeni müşteriler kazanmaya odaklanmaktadır. Zopim gibi çevrimiçi sohbet sistemleri, müşterilerin gerçek zamanlı olarak doğrudan bir web sitesinden destek almalarına ve olası problemleri daha alışveriş yapılmadan çözmeye yardımcı oluyorlar.

Canlı Destek ve ya Sohbet yazılımları, hazır yanıtlar, satış izci, transkriptler, dosya paylaşımı ve diğer ton e-ticaret özellikleri gibi pek çok yararlı özellik sunar. Zendesk, Salesforce, Tawk To, Facebook Messenger vb. Gibi popüler üçüncü parti araçları sitebizden e-ticaret paketlerine kolaylıkla entegre edebilir ve kullanabilirsiniz.

 

3. Crazzy Egg

https://www.crazyegg.com/

Kaydırma ve ısı haritaları, e-ticaret ticareti için önemli bilgilerdir. CrazyEgg gibi araçlar , ziyaretçilerin sitenizle nasıl bir etkileşim içinde olduklarını, ne kadar ilerlediklerini ve hangi web sayfalarının maksimum tıklama sayısına ulaştığını anlamanıza yardımcı olur. Crazzy Egg web sitenizle ilgili tüm önemli bilgileri kapsamlı ve kullanıcı dostu grafiklerle gösteriyor. Bu gibi bilgiler web sitenizin hangi alanlarda daha fazla odaklanmanız gerektiğini, incelemenize ve dönüşüm oranlarınızı iyileştirmenize yardımcı olur.


Çevrimiçi mağazanızı başarılı bir hale getirmek için, web sitesinde dönüşüm oranınızı artırmaya yardımcı olabilecek küçük değişiklikleri bile denemek önemlidir. Crazy Egg A / B test sayfası editörü, bu değişikliklerin işinizi nasıl etkileyebileceğini görme gücünü verir. Kullanımı kolaydır ve işinizdeki büyümenizde kendi hedef ve kategorilerinizi tanımlamak için fark yaratır.

 

4. Mento

https://mento.io/


Mento , meşgul e-ticaret sitesi sahiplerinin sitelerine ve Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest gibi sosyal ağ sitelerini birbirlerine bağlamasına ve müşterilerine yeni hizmetler veya ürünler, etkinlikler veya diğer şeyler tanıtmalarına yardımcı olan daha az bilinen bir sosyal medya aracıdır.

Mento, görevlerinizi basitleştirmek ve sosyal medya ağlarındaki gönderme çabalarınızı otomatikleştirmek için elinden geleni yapar. Araç BigCommerce, eBay, Amazon, Shopify ve Magento'u destekler. Mento ile Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram gibi sosyal medya ağlarında eBay, Amazon vb. Ürünlerinizi kolayca tanıtabilirsiniz.

 

5. Mad Mimi

https://madmimi.com/


Mad Mimi  , e-posta pazarlama otomasyonu için benim en sevdiğim araçlardan biridir ve birçok pazarlamacı bunu kullanmaktadır, çünkü kolay ve etkili bir araçtır. Sezgisel görsel düzenleyici, sürükleyip bırakma oluşturucuyu kullanarak e-posta kampanyalarınızı özelleştirmenize veya etkili şekilde yapmanıza veya önceden oluşturulmuş şablonlardan mesajlar oluşturmanıza yardımcı olur. Mad Mimi, sitebizden e-ticaret paketi ticaretbizden.com ile de entegre çalışır.


Hesabınız içinde birçok liste geliştirebilirsiniz, ancak Mad Mimi, müşterilerinizi yönetmek için tek bir liste ve segmentasyon aracını kullanmanızı önerir. Dahası, bu listedeki her bir abone, konumları, sosyal verileri, üye derecelendirmeleri, etkinlikleri ve daha pek çok şey hakkında faydalı bilgiler içeren kendi profil sayfalarına sahip olacak. Verileri bölümlere ayırmak, tıklama oranlarınızı artırmak ve dönüşüm oranınızı artırmak için mükemmel bir yoldur.

Tüm Haberler