12 Ocak 2023

Yeni Phishing (Oltalama) Email Tuzağı

sitebizden web tasarım haberleri

Son zamanlarda firmların e posta şifrelerini çalmak adına gönderilen epostalara bir yenisi eklendi. 

 

Bir bot tarafından otomatik olarak email adreslerine gönderilen bu eposta ile hesap sahibi kandırılarak eposta şifresi alınmaya çalışıyor.

 

İlk aşamada kurbana aşağıdaki görseldeki bir eposta gönderiliyor.

 

 

Daha sonra Hesabı Buradan Güncelle linkine tıklarsa, yandex hesabına benzer sahte bir web sayfası arayüzü açılıyor ve hesap şifresinin o alana girilmesi isteniyor. Kurban şifreyi girdiği ve kendi hesabına giriş yapmaya çalıştığında ise kendi eliyle eposta şifresini göndermiş oluyor. 

 

 

 

Hesabınızın şifresini aldıktan sonra tüm eposta trafiğinize sızmış oluyorlar. Bu aşamadan sonra  yazışmalarınızı silmekle tehdit edebilir ve fidye isteyebilir, sizin adınıza müşterilerinize eposta gönderebilir ve ödeme almaya çalışabilir, bilgisayarlarınıza zararlı yazılımlar göndereleyip kriptolama yapabilirler.

Bu nedenle bu tür epostalar aldığında hiç bir bağlantıya tıklamadan ve dosya indirmeden silin.

 

 

Web siteleriniz ve epostalarınızla ilgili bir güvenlik ya da başka bir sorundan dolayı sitebizden müşteri hizmetleri mutlaka telefonla ulaşır. Şunu özellikle belirtmek isteriz ki e-postayla onay aldığımız durumlarda bile telefonla teyid almadan hesap transferi, hesap kapatma silme ve düzenleme işlemlerini asla yapmayız.

 

Sağlıklı, güvenli ve bol kazançlı günler dilerim.

Merve YILMAZ

sitebizden destek ekibi 

Tüm Haberler