03 Ağustos 2021

Your email address is almost full Sahte Mail Tuzağı

sitebizden web tasarım haberleri

Son zamanlarda sıkça gelen ve genellikle spam kutusuna düşüne sahte bir eposta tuzağı hakkında bilgilendirmek istiyoruz.

Öncelikle bu tür mail aldığınızda kesinlikle bağlantılara tıklamayın veya dosya indirmeyin!

 

Bu eposta tuzağıyla kullanıcının eposta adresine, kullanıcının isminin bulunduğu bir eposta gönderiliyor. 

Konu kısmında Your email address is <[email protected]> almost full yazıyor ve içeriğinde aşağıdaki görsel görünüyor.

içerikte eposta hesabınının %98 inin dolduğu yazıyor ve kotayı arttırmak için bir link eklenmiş gibi görünüyor. Fakat görünür link microsoft domaininden olduğu halde gerçek link 1firstaid.com.au gibi epostanızı çalmak istedikleri domaine yönlendirilmiş durumda. İnandırıcılığı arttırmak adına epostanın alttarafında da Powered by domainadiniz.com It Support yazıyor. Sizin Bilişim departmanınız göndermiş gibi bir ibare eklemişler.

 

Senaryo şu şekilde çalışıyor; siz kota arttırmak için bağlantıya tıkladığınızda (eposta adresininiz url parametre şeklinde yazıyor) giriş yapabilmeniz için sahte bir form karşınıza çıkıyor ve email adresinizin şifresini istiyorlar. Burada aklıllca hazırladıkları sayfa ilgili domaini iframe olarak arkaplanda gösteriyor böylelikle siz kendi sitenize giriş yapıyor hissine kapılıyorsunuz. Fakat aslında kullanıcı adı yani eposta adresinizi ve şifrenizi formu doldurup eposta adresinize erişmek isteyenlere kendiniz teslim etmiş oluyorsunuz.

 

Bu nedenle bu tür epostalar içinde gelen bağlantılara kesinlikle tıklamayın, ekli dosyaları da indirmeyin. Fidye virüsleri de buna benzer senaryolarla bilgisayarınıza bulaşıyorlar.

 

 

 

 

 

 

Tüm Haberler