07 Ocak 2018

Youtube Kullanıcı Adından Email Adresi Öğrenme

sitebizden web tasarım haberleri

2009 yılından önce oluşturulan youtube hesapları Google hesabına bağlı olmadığından eğer giriş yapamıyorsanız kanalınızı açarken oluşturduğunuz e posta adresini bulmak zorundasınız.

 

Makaleyi okumadan önce gelen yüzlerce destek talebi nedeniyle bilgilendirme yapmak durumunda kaldık. Biz youtube kullanıcı adınızı ve/veya kanalınızı kurtaramayız. Bizim youtube için ücretli veya ücretsiz desteğimiz yoktur. Burada yazılanlar sadece bilgilendirme amaçlıdır. Eğer burada önerilen yöntem işe yaramazsa ilgili kurumla iletişime geçmeyi denemenizi tavsiye deriz.

 

 

2009 yılından önce oluşturulan youtube hesapları Google hesabına bağlı olmadığından eğer giriş yapamıyorsanız kanalınızı açarken oluşturduğunuz e posta adresini bulmak zorundasınız.

Aslında Google bunun için bir çözüm getirmiş kanal kullanıcı adını yazarak bir Google Plus hesabına hak bildiriminde bulanabiliyorsunuz. Fakat ben defalarca denememe rağmen kabul etmedi.

 

Bunun için saatlerce çözüm aradım ama bir sonuca ulaşamadım. Amacım youtube kanalını açtığım e-posta adresini öğrenebilmekti. Çünkü kanalı 2009 yılından önce açmıştım ve eposta adresini hatırlamıyamadım. Aslında çok fazla seçenek olmasa da google yanlış hesap ya da şifre hatasını verdiğinden hangi eposta adresinin olduğundan da emin olamadım.

Normalde Kanala girdiğiniz zaman hakkında kısmına tıklayıp oradan iletişim eposta adresi kısmından email adresini görebilirsiniz. Fakat benim kanalımda Hakkında Sekmesi bile yoktu.

Kanalınızda hakkında sekmesi yoksa bile aslında kanalınızın hakkında kısmına kullanıcı adından sonra about yazarak girebilirsiniz. Örneğin

https://www.youtube.com/user/kanalkullaniciadi/about

Adres çubuğuna yukarıdaki link şablonunu yapıştırıp kanalkullaniciadi yerine kendi kanal adınızı yazarsanız hakkında sayfasını açabilirsiniz.

 

Fakat benim kanalımın Hakkında kısmında da email adresi yoktu fakat bir Google + sayfasının linki vardı. Ben de eposta adresini buradan buldum. Siz de eğer youtube kanalınıza giriş yapamıyor ve eposta adresinizi unuttuysanız bu yöntemle yüksek ihtimalle kanalın bağlı olduğu eposta adresini öğrenebilirsiniz.

Tüm Haberler