20 Haziran 2013

Arama Sonuçlarında Alt Sıralara Düşmeyin

sitebizden web tasarım haberleri

Google web sayfası analiz yöntemlerini değiştirdiğini açıkladığında birçok farklı tepki ortaya atıldı.

Google web sayfası analiz yöntemlerini değiştirdiğini açıkladığında birçok farklı tepki ortaya atıldı. Arama sonuçlarının doğruluğu konusunda olumlu bir etkisi olması bir yana, blog ve site sahiplerinin SEO düzenlemesi konusunda yapması gereken yeni şeyler ortaya çıkmış oldu.

Bu değişime ayak uydurabileceğinizden emin olmak için, özellikleri listeleyelim dedik..


1- Site içeriğini sık sık güncelleyin.

Ziyaretçilerinizi sık sık yeni içeriklerle eğlendirin. Sitenizi ziyaret etmeye devam etsinler. Bunu yapmayı unutuyorsanız kendinize ne zaman neleri yenileyeceğiniz konusunda bir program hazırlayabilirsiniz. Artık yenilik yoksa, arma sonuçlarında aşağılara düşüyorsunuz..

2- Güvenilik linkler kullanın.

Diğer sitelerden sizin sayfanıza yönlendirilen bağlantıların doğruluğundan emin olun. “Sayfa bulunamadı” mesajları listelerden hızlı düşüşlere yol açıyor.

3- Çok fazla anahtar kelime kullanmayın.

Sıralamalardaki yerinizi kapabilmek için iki keyword başa, iki keyword sona koymak yeterlidir aslında. Bu anahtar kelimelerin ilgili olması önemli, bu yüzden çok fazla keyword kullanmaktan kaçının.

4- Sitenize link yollayan diğer sayfaların da kaliteli olmasına dikkat edin.

Diğer sayfalara yapacağınız yorumlar, vereceğiniz reklamlar veya bağlantılar sizin “gelen bağlantılar”ınızı oluşturur. Bu bağlantıları yerleştirdiğiniz sitelerin sizin alanınızla ilgili ve kaliteli olmadığına özen gösterin. Bu sayede arama motorları diğer popüler sitelerde de sizin adınızı bulacak ve buna bağlı olarak sizi daha yukarılara taşıyacaktır.

5- Sayfanızın sık sık bakımda olmasını engelleyin.

Okuyucularınız, hosting servisiniz yüzünden sitenize ulaşmakta sık sık sıkıntı yaşıyorsa bir süre sonra okuyucunuz kalmaz. SEO konusunu da geçtim, bu mesele her şekilde sizin zararınıza olur.

6- Reklamlar bütün sayfayı kaplamasın.

Sitenizde kullandığınız reklamların sayfanın tamamını kaplamamasına dikkat edin. Reklamlara değil, içeriğe ağırlık verin, ki arama sonuçları daha tutarlı olsun.

 

7- Sayfanın alt kısmı olan ‘Footer’ bölümünde çok fazla link kullanmayın.

Alt kısım ilgili bağlantılar için güzel bir alan, evet, ama bunu abartmanız sizin zararınıza oluyor.

8- Yazım ve gramer hatalarından kaçının.

Gramer konusunda bir guru olmanıza gerek yok ama en azından kelimeleri doğru yazdığınızdan emin olun. Sadece kullanıcılar değil, arama motorları da yazım yanlışlarını pek sevmiyor.

9- Sayı değil kaliteyi tercih edin.

Sayfanızda tıklanacak çok fazla başlık olması elbette güzel bir şey. Ancak bu sayıyı yukarıda tutmak için saçma içerikler yayınlamak.. Bu affedilemez! Zaten kalite yüksekse, her bağlantının tıklanma sayısı yeterli oranda artacaktır.

10- Linkler için ücret talep etmeyin / ödemeyin.

Google bağlantılar konusuna para karışınca hiç hoşlanmıyor! Link satın almayın veya sitenize para karşılığı link almayın.

11- Gelen bağlantıların sadece ana sayfanıza yönlendirmesinden kaçının.

Bazı bağlantıların tali sayfalara yönlendirilmiş olması önemli. Sitenizin her yeri kullanılsın!

12- Sitenizi malware saldırılarından arındırın!

Her site, her birey malware saldırısına uğruyor olabilir, bunun maalesef önüne geçilemiyor. Google’ın Webmaster araçları bu sıkıntının önüne geçmenizi sağlayabilir, kullanın.

13- Rakiplerinizi gözleyin.

Onların sayfaları arama motorlarından daha yukarılarda mı görünüyor? Onların neler yaptığına bakın, onlardan ders alın.

Sevseniz de sevmeseniz de Google hala arama motorları arasında en çok tercih edileni. Bu önerileri dikkate almanız otomatik olarak dünya genelinde SEO sonuçlarınızın daha iyi sonuçlar vermesi anlamına geliyor.

Biraz dikkat ederek çok başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.


Ali KAYA -Youth Media

Tüm Haberler