18 Ocak 2019

E-Ticaret Siteleri İçin Altın Kurallar

sitebizden web tasarım haberleri

E-ticaret hayatımıza çok değil, profesyonel anlamda 2000 'li yıllarında başında girdi. Bazı öncü kurumların bu konuda yatırımları oldu, özellikle Koç Holding'in Türkiye'yi e-ticaretle tanıştırdığını söyleyebiliriz.

E-ticaret hayatımıza çok değil, profesyonel anlamda 2000 'li yıllarında başında girdi. Bazı öncü kurumların bu konuda yatırımları oldu, özellikle Koç Holding'in Türkiye'yi e-ticaretle tanıştırdığını söyleyebiliriz.

 

E-ticaret sitesi sahipleri öncelikle şu konularda kendilerini test etmeliler:
 
1- Siteniz güvenli bir alt yapıya sahip mi?
 
E-ticaret sitesi açmak artık çok kolay. Neredeyse, oyun karakterlerinin satışı dahi e-ticaret platformlarında satılabiliniyor. Yani, 14-15 yaşındaki gençlerin hevesleri bir e-ticaret sitesi açmaya yetiyor. Önemli olan, o e-ticaret sitesini; güvenli alışveriş standartlarına ulaştırabilmek. Onlarca ödeme yöntemi varken araştırma yapmak da bu durumu daha komplex bir hale getiriyor. Fakat eticaret sitenizde kredi kartı (sanalpos) kullanmak istiyorsanız ve bunu bankalarla aracı bir kurum kullanmadan (payu vb.) yapmak istiyorsanız öncelikle SSL sertifikası almanız gerekmekte. SSL sertifakası sayesinde kredi kartı bilgileri şifrelenerek bankaya güvenli bir şekilde gönderilir. Böylelikle hem siz hem de müşteriniz güven içinde olur. SSL sertifikasını her sene yenilemeniz gerekmektedir. Tüm ticaretbizden paketlerinde SSL sertifakası olduğunu biliyor muydunuz?
 
 
2- Ürün çeşitiniz nasıl ?
 
E-ticaret sitelerinin çoğalması, rekabetinin artması anlamına geliyor. Yukarda bahsettiğim gibi, oyun karakterlerinden tutunda, beyaz eşyaya kadar artık birçok şey internetten satışa sunulabiliniyor. Sizinde açmayı düşündüğünüz veya yayında olan siteniz, hedef kitlenizi cezbedecek bollukta ve alternatifde olmalıdır. Tek bir sektörde satış yapmak, rekabet alanınızı ufaltacaktır. Bu sizin için herne kadar avantaj gibi gözüksede, her zaman ihtiyaç duyulan yani tüketildikçe ihtiyaç duyulan ürünlere yönelmenizde fayda vardır. Dikey ticaret yapıp belli bir grup ürünü satmak veya belli bir hedef kitlesine satış yapmak istiyorsanız bile satacağınız ürünün varyasyonlarını arttırmanız sizi rakiplerinizden bir adım öteye taşıyacaktır. Ayrıca artık XML entegrasyonlar sayesinde bayisi olduğunuz firmalardan alacağınız XML dosyalarını sitenize ekleyerek stoğunuzda olmasa bile onbinlerce ürünü tek tıklamaya sitenize ekleyebilirsiniz. ticaretbizden.com paketlerinde 140 üzerinde firmanın XML entegrasyonu olduğunu biliyor muydunuz? tüm listeyi görmek için tıklayın
 
 
3- Ödeme seçenekleriniz 
 
Belkide, e-ticaret sitenizden alışveriş yapmayı düşünen potansiyel müşterilerinizi en çok ilgilendiren mevzu bu. Kredi kartıyla alışveriş imkanı sağlayan e-ticaret siteleri, çoğu araştırmada rakiplerine oranla daha yüksek marjlı satışlar elde ederler. Fakat, sadece kredi kartı kullanımı imkanı vermekte yetmiyor. Taksitlendirme seçenekleri, evde ödeme, mobil ödeme, alışveriş çekleri banka havalesi gibi ödemelerinizi çeşitlendirmenizde size çok katkı sağlayacaktır. ticaretbizden.com paketlerindeki ödeme seçeneklerini görmek için tıklayın
 
 
4- Müşteri memnuniyeti 
 
Müşterileriniz sizden alışveriş yaptığı saniyeden itibaren bu sorumluluk altına girersiniz. Müşterilerinize verdiğiniz vaadleri yerine getirmek, ticaret hayatınızın sanal dünyada sürekliliği için altın bir kuraldır. Ürün beğenilmediğinde ücretsiz teslim edip ödeme geri alabilme, teknik hizmet, ödemelerde kolaylık sağlama, kargoyu ücretsiz ulaştırma imkanı ve en önemlisi memnuniyetini sitenizde dile getirmesi - bunu yeni e-ticaret sitesi sistemlerinde sağlamanız mümkün. Ürün hakkında yorum yapabilme, beğenme derecelendirebilme sitenizde teknik anlamda almanız gereken önlem ve yenilikler arasındadır. 
 
 
5- Karşılaştırma Siteleri
 
Eğer satışını yaptığınız ürünler popüler ürünlerse ve fiyat konusunda da iddalıysanız karşılaştırma sitelerine kayıt olarak hem marka bilinirliğinizi artırabilir hem de tüketicilere daha hızlı ulaşabilirsiniz. Çünkü artık insanlar ürün alırken alışveriş merkezlerinde bile fiyat karşılaştırma sitelerine girip fiyatları karşılaştırıyorlar.
 
 
 
6- Google Dostu Siteler
 
Arama motoru yerine google dememizde artık bir sakınca yoktur sanırım. Web sitenizin tasarımı ne kadar kaliteli olursa olsun fiyatlarınız ne kadar uygun olursa olsun tüketiciye ulaşamadıktan sonra bunların hepsi boş birer yatırımdan öteye geçemez. Tüketiciye ulaşmanın en kolay yolu da satışını yapmak istediğiniz ürünlerde google da üst sıralarda çıkmaktır. Bunun için sitenizin alt yapısını (Sef linkler, meta taglar, etiketler vb.) arama motorlarına uygun olması gerekmektedir.
 
 
 
 
 
 
 

Tüm Haberler