18 Eylül 2013

E-ticaret siteleri için rakip takip yazılımı

sitebizden web tasarım haberleri

E-ticaret sitelerinin sıkça yaptıkları hatalardan biri de rakip analizi yapmamak denebilir. Bu analiz tek tek tüm markaların ve ürünlerin takibini manuel olarak yapmanın uzun ve yorucu bir iş olmasından dolayı markalar tarafından çoğu zaman göz ardı edilebiliyor.

E-ticaret sitelerinin sıkça yaptıkları hatalardan biri de rakip analizi yapmamak denebilir. Bu analiz tek tek tüm markaların ve ürünlerin takibini manuel olarak yapmanın uzun ve yorucu bir iş olmasından dolayı markalar tarafından çoğu zaman göz ardı edilebiliyor.


E-ticaret firmalarına rakip takip yazılımıyla hizmet veren Prisync ise markaların bu sorununa çözüm getiriyor. Rakip firmaların sitelerindeki ürün fiyatları ve stok bilgilerini takip ederek, değişimleri haber veren bir yazılım sunan Prisync, rakip analizi yapmakta zorlanan markaların satışlarını ve kar marjlarını artıracak doğru fiyatlandırmayı bulma imkanı sunuyor.


2 yıl önce BizCorner isimli bir mobil uygulama projesiyle girişimcilik hayatına başlayan Prisync ekibi, bu projenin sonlanmasının ardından Şubat 2013’te Prisync için çalışmalara başladı. Ocak ve Şubat aylarında hedef kitlede yer alan e-ticaret şirketlerinin analizini yapan ve 15 firmayla görüşen ekip, bu firmaların rakip analizlerini manuel olarak nasıl yaptığını değerlendirerek, Prisync’in tasarımının temelini oluşturacak teknik geliştirmeler yapmaya başladı.
Kuruluş aşamasında KOSGEB ve TÜBİTAK’tan destek alan girişim, Mayıs ayında beta sürecine geçerek hizmet vermeye başladı. Eylül ayında herkese açık ücretli sürümünü yayınlayan şirket, bu süreçten itibaren resmi olarak hizmet vermeye başladı.


Prisync, bu yazılımı kullanan firmalara, rakip markaların tüm ürünlerindeki fiyat ve durumlarını görebiliyor ve değişimlere dair e-posta ile bildirimler alabiliyor. Panel içindeki filtreleme özelliği ile marka ve kategori ayrımı da yapılabiliyor ve analiz edilen verilen Excel ortamına aktarılmış bir şekilde markaya iletiliyor.


İlerleyen dönemlerde sistemin B2B segmentinde iyice oturmasının ardından B2C platformlarında da bu yazılımın pazara sunulması planlanıyor. Yıl sonuna kadar Türkiye dahilindeki firmalara ulaşarak çözüm sunmayı hedefleyen şirketin gelecek planları arasında Almanya ve Fransa e-ticaret pazarına açılmak bulunuyor.


Şirketin yazılım konusundaki ücretlendirmesinde de 5 farklı kategori bulunuyor. Şirketin 10 farklı rakip firmada 100 ürüne kadar karşılaştırma sunan en temel paketi 199 euro’dan başlıyor ve ürün adedi artıkça fiyatlandırma da değişiyor. Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

 

Kaynak : eticaretmag

Tüm Haberler