15 Mayıs 2020

İnternette Ürün Satmak İçin 10 Önemli İpucu

sitebizden web tasarım haberleri

Son zamanlarda eticaret satışlarında artış beraberinde rekabeti de getiriyor. Peki eticaret siteleri özellikle yerel işletmeler eticaret konusunda nelere dikkat etmeli? Bu blog yazımda 10 Önemli maddeyle eticaret yaparken temel olarak nelere dikkat etmeliyiz bunları anlatmaya çalışacağım.

1. Teslimatı Önemseyin

Ürünlerin satışından önce teslimatı nasıl yapacağınızdan ve teslimat koşullarını doğru oluşturduğunuzdan emin olun. Çünkü dijital pazarlamanın ilk adımı teslimattır.

Pazaryerlerinde ürün yorumlarına baktığınızda insanların yorum yaparken ve puan verirken teslimatı ne kadar önemsediklerini görebilirsiniz.  Örneğin vantilatör alan birisi düzgün paketlenmemiş ve geç gelen bir kargo için 3 puan birden keserken aynı kişi istediği gelen bir ürün için tam puan verebiliyor. Kısacası teslimat mağaza puanınıza direk etki ederek satışlarınızı dolaylı değil doğrudan etkileyecektir.

Yeniden pazarlama için mutlaka müşterilerinizi öncelelikle teslimat konusunda memnun etmeklisiniz. Bunun için de ürünlerinizi hızlı ve sorunsuz şekilde teslim etmelisiniz. Sipariş verdiği ürünleri hızlı ve sorunsuz şekilde teslim alan müşteriniz, mağazanızı ailesi ve arkadaşlarıyla da paylaşacaktır.

Kargo ve Teslimat

Kargo ücretlerini hesaplarken mutlaka, 100 TL ve üzeri ücretsiz gibi sektörünüze göre kendinizin belirleyebileceği bir limitle ücretsiz bir kargo seçeneği tanımlayın. Bu hem satış miktarınızı arttıracak hem de insanların kargoya boşa para harcadıklarını düşüncesinin önüne geçecektir.

Teslimatta sizi özellikle bu dönemde öne çıkarabilecek bir fikir de müşterilerinizin güvenliğine önem verdiğinizi göstermenizdir. Web sitenizde ve ürün detay sayfalarınızda pandemi sırasında teması nasıl en aza indirdiğinizi açıklayın. Bunu kısa videolar çekerek daha etkili bir yolla da gösterebilirsiniz.

Yerel işletmeler için teslimat seçenekler içine "Mağazadan Teslim Al" gibi bir seçenek sunarak hem kargo maliyeti olmadığı için daha uygun bir alışveriş imkanı sunar hem de fiziksel mağazanızın müşteri sayısını arttırabilirsiniz.

sitebizden eticaret paketlerinde hem teslimat seçeneklerini özelleştirebilir hem de kargo entegrasyonlarıyla müşterilerinize iyi bir alışveriş deneyimi sunabilirsiniz. 


2. Marka Olun
Kolay akılda kalabilir bir isimle akılda kalır bir marka oluşturmaya çalışın. Tüm reklam harcamalarınızı bu marka üzerinde yapacağınızdan yatırımınızı boşa harcamamak için farklı isimlerle değil tek bir isim altında akıllarda kalmaya çalışın.


Marka yapılandırırken aşağıdaki maddelere dikkat edin ve revize edip güncel olduğundan emin olun.

Marka Logonuz
Web Siteniz
Sosyal Medya Hesaplarınız
Kargo Kutuları ve Paketleriniz
Antetli Kağıtlarınız
Kurumsal E-posta Hesaplarınız
Promosyon Ürünleriniz

Mcdonalds Facebook Reklamı

 

 

3.Mobil Uyum
Artık ziyaretçilerinizin büyük bir çoğunluğunun mobilden yani akıllı cep telefonlarından geldiğini unutmayın. Web sitenizin özellikle eticaret sitenizin mobil uyumlu olmasından emin olun. E-ticarette web siteniz üzerinden sipariş alacağınız için tasarım çok önemlidir. Bu nedenle eicaret siteniz için responsive  tasarımlardan çok mobile özel hazırlanmış özel tasarımlar kullanın.

Bakınız : https://www.sitebizden.com/ozellikler/mobil-tema

Masaüstü bilgisayarlar (desktop) için hazırlanmış tasarımlar responsive olarak mobil uyumlu da olsalar, görselleri stil dosyaları vb.
elemanları hem mobil hem de desktopta kullanıldığı için web sitenizi ağırlaştırabilirler. Tamamen mobile özel tasarımlar hazırlayarak mobilden gelen ziyaretçileri otomatik olarak bu tasarımlarla karşılamak müşteri deneyimlerini çok olumlu yönde etkileyecektir.

 

 

Mobil Özel Tema

 


4.Google Benim İşletmeme Kayıt Olun
Reklam maliyetlerinizi düşürmek için google organik sonuçlarda çıkmalısınız. Bunun için de ücretsiz olarak google işletme kaydınızı mutlaka  yapmalı ve insanların size organik sonuçlardan ulaşabilmesini sağlamalısınız.

Ziyaretçiler sizin gibi işletmeleri aradığında, hem bir arama sonucu olarak hem de Google Haritalar'da gelirsiniz. Çalışma saatlerinizi, telefon numaranızı, derecelendirmelerinizi girin ve akıllı telefon kullanıcılarının hızlı bir şekilde yol tarifleriyle mağazanıza yönlendirilmesini sağlayın.

Ayrıca bu dönem için bir tüyo daha vermek gerekirse ziyaretçilerin işletmeleri aradığunda google sonuçlarında çıkan "COVID-19 sürecinde Çalışma saatleri veya hizmetlerde değişiklik olabilir" ibaresi çıktığından Benim işletmem kaydnınızdaki COVID-19'un sonucu olarak değişen bilgileri güncelleyin. Bu sizin diğer işletmelerden daha güncel olmanızı sağlar ve sıralamalardaki yerinizi olumlu olarak etkiler.

 

 

Google Benim İşletmem

 

 

5.Yerel Listeler
Ücretsiz olarak fazla müşteriye ulaşmanın bir yolu da yerel listelere kayıt olmaktır. Fakat burada çok önemli bir uyarı yapmalıyım bu listelerin güvenilebilir daha önemlisi güncellebilir olduğundan emin olmalısınız. Yoksa kaydolduktan sonra iletişim bilgilerinizi değiştirmek istediğinizde sizden ücret talep eden veya daha kötüsü ulaşılamayan bir servisle sorun yaşayabilirsiniz.

reklambizden.com gibi ücretsiz hizmet veren online sarı sayfalara firmanızı kaydedebilirsiniz. Bunun dışında Ticaret odalarının listelerine sektörünüze özel dergi ve gazetelerin listelerine de firmanızı kaydettirmeyi düşünün.

 

6.Google Alışveriş
E-Ticaret siteniz varsa ve reklam veriyorsanız güvendiğiniz ürünler için Google alışveriş dizinine de mutlaka girmelisiniz. Google alışveriş reklamları aranan kelimelerde en üstte ürününüzü fiyatı ve görseliyle çıkarttığından doğrudan satışa yöneliktir. Tabi bu reklamları verebilmeniz için eticaret sitenizin alt yapısında Google Alışveriş Reklamlarına özel çıktı desteği olması gerekir.

Detaylı bilgi için: sitebizden.com/eticaret

 Google Alışveriş


7.Sosyal Medya Reklamları ve Fenomenleri
Özellikle yerel işletmeler için sosyal medyada kolay tanınmanın en etklili yolu etkileşimi yüksek hesaplarıyla ortak çalışma yapmaktır. Ortalamanın üstünde takipçi sayısına ve etkileşime sahip hesaplar. Tabiki burda Cristiano Ronaldo seviyesinden bahsetmiyoruz :) çok daha uygun ücretlerle etkileşimi yüksek hesaplarla iletişime geçebilirsiniz.

Ürün türünüze göre 10.000-100.000 takipçiye sahip özellike yerel etkileyicileri arayın ve bir sosyal medya işbirliği için çalışıp
çalışamayacaklarını sorun.

Bunun dışında sosyal medya hesaplarınızda sponsorlu reklamlar da verebilirsiniz. Facebook'taki ayrıntılı hedefleme seçenekleri sayesinde, reklamınızı yalnızca en uygun kitleye sunabilir, istediğiniz illerde ve hatta cinsiyet, yaş, ilgi alanları vb. demografik seçeneklere göre kısıtlayarak daha düşük bütçelerle reklamlar verebilirsiniz.

İnfluencer Pazarlama

 

8.Foursquare - Swarm Kaydınızı Güncel Tutun
Özellikle mağazadan hizmet veren bir işletminiz varsa foursquare kayıt olmalısınız. Çünkü insanlar ziyaret edilecek yeni mağazalar bulmak için Foursquare Şehir Rehberi olarak keşif uygulamalarını kullanmayı severler, bu nedenle burada bulunarak alışveriş yapanların bu demografisine girmenize olanak tanır.

Foursquare Şehir Rehberi mağazaların yerini belirler ve yakındaki işletmelere tavsiye eder. Öneriler, ziyaret etmiş ve iyi bir değerlendirme veya inceleme bırakmış diğer kullanıcılara göre sıralandırılır. İşletmenizle ilgili özel fırsatlar paylaşmalı, web sitenize de buradaki linkleri sosyal medyaya bağlantılar ekleyerek Foursquare Şehir Rehberi'ndeki işletme kaydınızı güncel tutabilirsiniz.


9.Eposta Listeleri Oluşturun
Eposta ile pazarlama hala en etkili pazarlama yollarından biri. Özellikle eticaret sitenizden daha önce alışveriş yapmış müşterileriniz ve potansiyel müşterilerinizin listelerini tutabiliyorsanız bu listelerdeki kişilere düzelnli olarak kampanyalarınızı duyurabilirsiniz.

sitebizden eticaret paketlerinde üye olan kullanıcıların eposta adreslerini tutabileceğiniz gibi üye olmayan hatta hiç alışveriş yapmayan kullanıcıların eposta adreslerini de saklayabiliyorsunuz. Tamamlanmamış siparişler ve üye olmayan kullanıcıları da sakla seçeneklerini aktif hale getirerek sitenizden alışverişe başlamış ama bir sorun yaşamış veya vazgeçmiş kullanıcıların listelerini yönetim panelinden alabilirsiniz.

Kullanıcıları dışarıya aktar seçeneğiyle bu listeleri excele aktarabilir ve toplu mail gönderme servislerinden biriyle düzenli olarak kampanyalarınızı bu listelere gruplayarak gönderebilirsiniz.

 Eposta Pazarlama

10. Ödeme Seçeneklerini Arttırın
Alışveriş yapmak isteyenlere birden fazla seçenek sunmalısınız. Kredi kartı banka havalesi gibi standart ödeme yöntemleri yanında kapıda nakit kapıda kredi kartı gibi yöntemler sunabilirsiniz. Ayrıca ürün fiyatlarınıza göre mobil ödeme yöntemlerini de ekleyebilirsiniz.

Ödeme seçeneklerini eklerken ürünlerinizi taksitle verebiliyorsanız tek seferde tüm bankalara taksit yapabilen aracı ödeme sistemlerini ekleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için: sitebizden.com/ozellikler/odeme-yontemleri

 

 

Tüm Haberler